Отидете към основна версия

20 839 218

Русия засипа Бахмут със запалителни снаряди (ВИДЕО)

  • бахмут-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • запалителни снаряди

Кадрите потвърждават също, че Русия има достатъчно боеприпаси

Кадри от Бахмут, показващи използване на запалителни снаряди върху последните райони, държани от украинската армия, бяха разпространени в социалните мрежи. Кадрите потвърждават също, че има достатъчно боеприпаси, въпреки твърденията на Евгени Пригожин, че "Вагнер" не разполага с достатъчно муниции в Бахмут, предаде De Re Militari.

Публикувани са кадри, показващи последиците от атаката със запалителни снаряди върху Бахмут на 5 май. Могат да се видят очертанията на жилищни блокове, както и пространството между тях.

В Бахмут и района от месеци се водят най-ожесточените боеве в Украйна.

Русия е засилила обстрела на Бахмут с надеждата да го превземе утре, заяви украинският генерал Олександър Сирски, отговарящ за защитата на обсадения град, като обеща да направи всичко възможно, за да предотврати това, предаде Ройтерс.

Сирски, който командва украинските сухопътни сили, заяви, че руските сили са увеличили интензивността на обстрела с тежки оръжия на града, започнали са да използват по-модерно оборудване и прегрупират войските си. "Днес е важно да се вземат решения възможно най-бързо и да се предвидят действията на противника", подчерта той в канала си в Телеграм след това, което според него е било посещение на войските по фронтовата линия на Бахмут.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 109 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: