Отидете към основна версия

2 642 12

Александър Вучич: Благодаря ви, сърби!

  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • стрелба-
  • оръжия

Президентът на Сърбия посочи, че при предаването на оръжието е имало инциденти, в смисъл на оставане на патрони в цевта, но няма последствия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че досега в кампанията за събиране на законни и незаконни оръжия са събрани 9401 единици оръжие, повече от 400 000 единици боеприпаси и 884 взривни устройства, от които 711 бомби. Той каза на пресконференция след срещата със специалния пратеник на ЕС Мирослав Лайчак, че това са много повече оръжия от това, което е събрано през 2015, 2016, 2017 и 2020 година, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

"Вярваме, че това ще бъде най-успешната, дългосрочна акция и няма да спрем дотук. Благодарим за доверието на гражданите“, каза Вучич.

Той посочи, че при предаването на оръжието е имало инциденти, в смисъл на оставане на патрони в цевта, но няма последствия.

"Затова е важно, когато видиш 10 000 оръжия, да знаеш, че това е крачка напред към безопасността на децата. Гордея се с това, което направихме, моля гражданите да продължат, няма да има последствия за никого и след това ще продължим според мерките, които сме приели", каза Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: