Last news in Fakti

12 Май, 2023 17:25 2 625 12

Александър Вучич: Благодаря ви, сърби!

  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • стрелба-
  • оръжия

Президентът на Сърбия посочи, че при предаването на оръжието е имало инциденти, в смисъл на оставане на патрони в цевта, но няма последствия

Александър Вучич: Благодаря ви, сърби! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че досега в кампанията за събиране на законни и незаконни оръжия са събрани 9401 единици оръжие, повече от 400 000 единици боеприпаси и 884 взривни устройства, от които 711 бомби. Той каза на пресконференция след срещата със специалния пратеник на ЕС Мирослав Лайчак, че това са много повече оръжия от това, което е събрано през 2015, 2016, 2017 и 2020 година, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

"Вярваме, че това ще бъде най-успешната, дългосрочна акция и няма да спрем дотук. Благодарим за доверието на гражданите“, каза Вучич.

Той посочи, че при предаването на оръжието е имало инциденти, в смисъл на оставане на патрони в цевта, но няма последствия.

"Затова е важно, когато видиш 10 000 оръжия, да знаеш, че това е крачка напред към безопасността на децата. Гордея се с това, което направихме, моля гражданите да продължат, няма да има последствия за никого и след това ще продължим според мерките, които сме приели", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърби и войници, смях в залата !

    30 8 Отговор
    Ще си оставиш ти патрон в цевта. Неслучайно сме ги били във всички войни. Но тогава нашите генерали и деди бяха българи, а не такива , които са се клели на "братската дружба" със СССР. Спомнете си ген. Колев и ген. Тошев как биха сърбите и руснаците в Добруджа и в Македония ! Истински български патриоти, а не руски изме....кя...ри !

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Гепард

    9 9 Отговор
    Браво
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Безказарменик

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "Сърби и войници, смях в залата !":

    Сърбия е побеждавала Австриунгария

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Българите

    21 10 Отговор
    Без оръжие се изтрепахме
    С коли и мотори
  • 6 Г-ца каприз

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Безказарменик":

    Кого??????

    Коментиран от #9

  • 7 Кога бе другар, на куково

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Безказарменик":

    лято ли? Ако не беше Австро-Унгария през 1885 г. българската армия влизаше в Белград !
  • 8 Вучето е агент на ЦРУ

    20 3 Отговор
    С тия постановки ще обезоръжи сръбето и ще ги хвърли на косоварето и албането.
  • 9 Ухажор

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "Г-ца каприз":

    Първата Световна ! Ама не се задълбочавай!:) Гледай си капризите!:)

    Коментиран от #10

  • 10 мародер Ванка

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ухажор":

    Хайде дефинирай ми "побеждавала" . Кога една държава побеждава друга ? И за коя Сърбия става дума, защото много от териториите в района за който предполагам пишеш, по това време са с особен статут.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лазо

    5 1 Отговор
    За съжаление два изолирани случая, наистина по огромна случайност съвпаднали по време, се използват за кампания против оръжията.
    Когато гражданите имат оръжие и властта се страхува от тях, си върши работата по-качествено, т.е. въоръжените гражданите са форма на контрол както върху властта, така и върху престъпността.
    Имаме най-скапаните закони за употреба на огнестрелно оръжие при неизбежна отбрана и самозащита. Защото наказателния кодекс е преписан от съветския НК от 50-те години на ХХ век.
    Вижта по света как се отбраняват при нападение и грабежи - стрелят и в гръб, стрелят и ако нападателят е паднал.
    Когато гражданите нямат оръжие или нямат право да го използват, става това, което е в България. Корупция, престъпност и беззаконие, който почва от политиците и прокуратурата.
Новини по държави: