Отидете към основна версия

6 834 234

„Втората армия в света“ може да се бие само с беззащитните бунтовници в Алепо

  • бесарабски фронт-
  • алепо-
  • сирия-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • виталий портников-
  • пейтриът-
  • владимир путин-
  • руска армия-
  • сащ

Сега "втората армия в света" са затворниците на Пригожин

Снимка: БГНЕС/ EPA

На лов за Patriot
© Виталий Портников

Почти всяка нощ жителите на Киев се събуждат от звука на глухи експлозии. Това е поредната руска масирана атака и работа на системите за ПВО. Така президентът на Русия се опитва да си докаже, че ракетата "Кинжал" може да унищожи американската система "Пейтриът".

Веднага след първата масирана атака руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва за постижението на своите подчинени: Patriot е унищожен от непобедимия „Кинжал“. Ден по-късно се оказа, че не е унищожен. И то не с „Кинжал“, а с отломки от свалената ракета, които може да са паднали върху някой от елементите на американската система. Patriot вече е отремонтиран и работи както обикновено. А се подготвям да се събудя отново посред нощ от звуците на експлозии.

Така наречената "втора армия на света"

Тази война се превърна в истинско саморазкритие и на Владимир Путин, и на Русия, и на нейната армия. В навечерието на войната можеше да изглежда, че ако обитателите на Кремъл само пожелаят и Украйна ще да бъде изтрита от политическата карта на света. Оказа се, че това са били напразни надежди. Да, днес никой не знае как ще свърши тази война и колко дълго ще продължи. Но е ясно, че Владимир Путин няма да успее да окупира Украйна и да я превърне в част от Русия или в държава под свой контрол.

В Русия увериха, че разполагат с така наречената „втора армия на света“. Нейните генерали вече направиха толкова много грешки, че възниква въпросът: може би те са могли да се бият само с беззащитните сирийски бунтовници в Алепо? Нейните професионални офицери и войници са на практика унищожени. Сега "втората армия на света" са затворниците на Пригожин.

Историята с "Кинжалите" и "Калибрите" е отделна песен. Ясно е, че тези модерни ракети не могат да бъдат открити и унищожени от украинската система за ПВО. Но с тях Путин плашеше не украинците, а Запада. Той уверяваше, че Русия разполага с толкова модерни оръжия, срещу които всяка система за ПВО е безсилна. И Западът нямаше да има начин да провери хвалбите на Путин, ако руската армия не беше тръгнала да преследва Pariot с вечната надежда да засрами Америка.

Вечната война с Америка

Този комплекс на държава, която отдавна е загубила цивилизационното съревнование, но все още се опитва да докаже, че може да си го върне, го наблюдаваме през почти цялата съветска, а сега и руска история. Съветският съюз нямаше да оцелее в годините на глад без американска помощ, но неговите пропагандисти проклинаха Хърбърт Хувър. Съветската армия не би могла да устои на Райха без Lend-Lease, но съветските лидери, заедно със своите поданици, предпочетоха да забравят за това веднага след Втората световна война.

Никита Хрушчов буквално онемя по време на първото посещение на съветския лидер в САЩ, но упорито аргументира „предимствата на социалистическия начин на живот“ и обеща да настигне и изпревари Америка. Брежнев, вместо да продължи политиката на разведряване, влезе в афганистанската война, но американците, които помогнаха на бунтовниците, бяха виновни за съветското фиаско. В рухналия Съветски съюз руснаците изкупуваха “бутчетата на Буш”, но за изчезването на най-добрата страна в света бяха виновни американците. И сега, разбира се, американците са виновни, че Путин не може безнаказано да убива украински жени и деца, когато си поиска. И тяхната система за противоракетна отбрана - отбрана, между другото, а не нападение - трябва да бъде унищожена.

Докато дописвах текста, завиха първите нощни сирени за въздушна атака. Не е нужно да си голям анализатор, за да разбереш какво ще прави руският президент с армията си тази вечер – ловът за Patriot продължава.

Източник: Виталмй Портников за vot-tak.tv

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3 от 148 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: