Отидете към основна версия

4 124 65

Пригожин: Никой от руската армия не ни помогна при превземането на Бахмут

  • бахмут-
  • вагнер-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • евгений пригожин

Той омаловажи ролята на руската редовна армия в превземането на града

Снимка: Пресс-служба Пригожина

Основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин омаловажи ролята на руската редовна армия за превземането на Бахмут, източния украински град, над който Москва твърди, че е установила контрол, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

"При превземането на Артьомовск практически никой от армията не ни помогна", заяви Пригожин в аудиообръщение, разпространено от пресслужбата му, използвайки съветското име на Бахмут, което е Артьомовск. Киев отрича Русия да е установила пълен контрол над Бахмут и твърди, че украинските войски са обкръжили частично града.

Бойците на "Вагнер" от дълго време са авангардът на руските сили, участващи в битката за Бахмут. В същото обръщение Пригожин похвали отделните подразделения на руската армия и отново разкритикува ръководството на руското министерство на отбраната, което той обвини, че пречи на военните действия с некомпетентността си.

По-рано днес ведомството заяви, че руските войски са приключили с "освобождаването" на Бахмут, и отдаде най-голяма заслуга за това на щурмовите части на "Вагнер", добавяйки, че своя принос са дали и военновъздушните сили и артилерийските подразделения на редовната армия.

Министерството посочи и че руските войски са разрушили мост, използван от украинските сили, за да вкарват подкрепления в Бахмут, а също и украински склад за боеприпаси. Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: