Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Май, 2023 12:37 5 400 140

Паднал ли е Бахмут?

  • бахмут-
  • вагнер-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Противоречиви съобщения за обстановката в Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски е потвърдил загубата на източния украински град Бахмут, който украинската армия защитаваше в продължение на месеци. "Днес Бахмут е само в сърцата ни", е казал той в рамките на срещата на Г-7 в Хирошима, Япония. На въпрос, зададен му преди да влезе на среща с американсикя президент Джо Байдън, дали градът остава под контрола на Киев, украинският президент е казал "Мисля, че не". Агенция ДПА обаче твърди, че журналистът, задал въпроса на Зеленски, е добавил: "Руснаците твърдят, че са превзели града напълно". Което променя смисъла на думите на Зеленски. Той е добавил, че там (в Бахмут) не е останало нищо. "Към днешна дата Бахмут е само в сърцата ни", е казал още украинският президент, цитиран от различни информационни агенции.

По-рано шефът на руските наемници от частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че Русия е установила пълен контрол над Бахмут, а руското министерство на отбраната потвърди съобщението. Дори беше съобщено, че президентът Владимир Путин e поздравил руските войски за предполагаемото превземане на града, предаде държавната информационна агенция Интерфакс. Всички отличили се там бойци ще бъдат наградени от държавния глава, съобщиха няколко руски агенции.

Киев: Бахмут не е паднал!

Украинското правителство отхвърли тази информация като невярна, но определи положението в Бахмут като критично. "Тежки боеве в Бахмут. Ситуацията е критична", написа в Телеграм заместник-министърът на отбраната Хана Маляр. Украинските групировки все още контролират някои промишлени и инфраструктурни обекти, допълни тя.

Говорителят на украинската армейска група "Изток" Серхий Череватий отрече по радиото в Киев, че Бахмут е бил завладян. По-скоро войските на Пригожин са към края на силите си и не е изключено да се предадат. Има опасност те да бъдат обкръжени от украинските защитници - каза Череватий.

Според базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната ако е вярно, че Бахмут е паднал, в най-добрия случай това ще бъде символичен успех за Пригожин. От стратегическа гледна точка Бахмут е безполезен, а украинските войски оказват натиск върху северния и южния фланг на града.

Десетки хиляди убити?

Бахмут, град с над 70 000 души население преди началото на руската инвазия, е централен пункт на отбранителната линия, установена между градовете Сиверск и Бахмут в Донецка област след превземането от руснаците на градовете Североднецк и Лисичанск. Превземането на Бахмут би отворил пътя на руските части към по-големите градове Словянск и Краматорск и би доближило руснаците до желаното от тях пълно завладяване на Донецка област.

Битката за Бахмут продължава повече от 200 дни, градът е напълно разрушен и на практика от него са останали само руини. Смята се, че това е най-продължителната и кръвопролитна досега битка във войната срещу Украйна. Официални данни за броя на жертвите обаче няма. В началото на май американски официални представители бяха заявили, че според тях само от декември насам в Бахмут са били убити около 20 000 руски войници. За жертвите от украинска страна те не дадоха никаква информация. Тези данни не могат да бъдат проверени от независими източници.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много запознат

    25 94 Отговор
    Не е паднал.

    Коментиран от #8, #102

  • 2 Олег

    112 36 Отговор
    Панда!Слава на Русия!
  • 3 За съжаление

    64 28 Отговор
    май е истина.....
  • 4 Олег

    95 29 Отговор
    Следвашите цели са Славянск и Краматорск!

    Коментиран от #72

  • 5 Зеленски съм - гив ми очень паре, чаршаф

    57 16 Отговор
    Не, станал е...стана е руски.
  • 6 Последния Софиянец

    77 22 Отговор
    В 14 часа НДК Поход за мир и неутралитет под наслов,, Не даваме синовете си,, Който не иска София да заприлича на Бахмут да дойде!

    Коментиран от #28, #32, #95

  • 7 Да разясня

    24 76 Отговор
    За хораде дето не следят и не знаят кое какво е. Значи Бахмут е когато примерно един град има хора,сгради,канализация. Деца в училищата и по детските площадки. Ресторантчета кафенца магазини градски транспорт живот.Артиомовск е когато това всичко изчезне и изгори и по руините му лазят рецидивити изнасилвачи убиици крадци наркомани.

    Коментиран от #45

  • 8 Последния Софиянец

    99 20 Отговор

    До коментар #1 от "Много запознат":

    Бойци на Вагнер избиват като зайци по полето подкрепления които продължават да се стичат към Бахмут но не са им казали че е превзет.Украйна се управлява от престъпници.

    Коментиран от #15, #27, #125, #130

  • 9 Паднали

    53 13 Отговор
    са шортите на зеления нарконацист.
  • 10 артишок

    40 6 Отговор
    Отрече потвърденото...и така оксиморонът Зе, полу-забременя.
  • 11 уфааааааааааааа

    59 4 Отговор
    И Бахмут падна и Залужни, някъде из Германия се опитват да го сгробят, ама надали!

    Коментиран от #56

  • 12 стоянка георгиева

    96 12 Отговор
    Украинските и натовските нацисти се кълняха и непрекъснато твърдяха, че военната крепост строена 10 години в Соледар и Артьомовск, изградена от километрични тунели на десетки метри под земята, никога няма да може да бъде превзета. Оказа се, че само за няколко месеца руската военна машина я смачка, едновременно пазейки и спасявайки, останалите в градовете мирни хора.
    Що оръжия, танкове, помощи, парични средства, ПВО, снаряди, натовски обучения, наемници, разузнавателни данни, сателитни снимки, дронове и какво ли още не, за милиарди им пратиха от 50+ държави, накрая тия "защитници велики" не могат един Бахмут да опазят от едни готвачи с лопати. При положение, че руската армия използва в Украйна не повече от 10% от състава си и не си дава зор, представям си какво ще е ако използва пълен капацитет. Но те я пазят за друг естествено.
    По данни, както знаем от няколко сериозни разузнавания, жертвите са 1:8 в полза на руснаците и в ущърб на украинците.
    Така, че колкото и да се напъва Украйна и НАТО загубиха мача отдавна. В момента всичко това, което се случва, вкл пропагандата е да държат удавника над водата и да лъжат, че е още жив и има шанс. От самото начало, на всеки що годе нормален човек му беше ясно, че Украйна срещу Русия няма никакъв шанс. Но изкривената информация замъглява съзнанието на мнозина, както при К19.
    Сега въпроса е как САЩ ще признаят загубата и как ще се изсулят като мокра връв елегантно от това смешно положение. Предполагам, че

    Коментиран от #26

  • 13 Любопитен

    58 9 Отговор
    Какъв Бахмут? Има Артьомовск, който беше освободен от охранители с лопати предвождани от готвач. Кога почва реконтраофанзивата?
  • 14 Артëмовск е руски

    53 9 Отговор
    Пияндето Хрусчов го подарява на у Краинците /уКраИна – в края, в ъгъла/ за бутилка Водка.
    Време е да се върне в границите на РФ, както и другите губернии.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дякон Унуфрий Араллампиев

    55 5 Отговор
    Докато не изчегъртаме англосаксите бъдеще за България няма С очите си виждаш и продължаваш да лъжеш
  • 17 Голата истина

    65 7 Отговор
    Цял свят даде милиярди пари и оръжие а две хиляди наемника ги разбиха.Егати натото егати скапанана европа

    Коментиран от #22

  • 18 Сандо

    51 3 Отговор
    Добре де,не е паднал,щом това ще ви успокои.Свикнали сте да лъжете,ами сега е време да лъжете себе си.Днес е неделя,хубав ден за празнична трапеза,а не за демократичен рев.
  • 19 Сатана Z

    56 6 Отговор
    Д-р Йозеф Гьобелс беше казал,че ако Германия е имала на разположение Американските медии за масова информация , Света никога не ни научил за поражението на Вермахта под Сталинград.
    Та, те така и с Бахмут

    Z

    Коментиран от #23

  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 48 Отговор
    Накрая Украйна ще
    Победи

    Коментиран от #39

  • 21 бахмут го нема..

    46 6 Отговор
    На местото на бандерското село..ще има нов имперски град артьомовск..по подобие на мариупол,след като азовците от него заминаа на екскурзия за магадан.
  • 22 Дякон Унуфрий АраллампиевН

    43 8 Отговор

    До коментар #17 от "Голата истина":

    Нека всеки Българин да види до къде ще ни докара англосаксонския либерализъм Глад немотия болести Да живее демокрацията
  • 23 пропагандата е за вътрешно ползване

    9 39 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Абе те и много от путинофилите не са разбрали,че пътуват на заколение към Киев.
  • 24 Сталинчо

    9 45 Отговор
    Падат от смях хората като гледат пияните носковлии нарамили тоалетните чинии и перални защо им са като нямат в техните колхози нито тоалетни,нито течаща вода,аба да откраднат нещо от как свят светува те с това се изхранват
  • 25 Последния Софиянец

    37 7 Отговор
    Преди да си тръгнат нацистите са разстреляли местните жители които са чакали руската армия

    Коментиран от #58

  • 26 стоянка георгиева

    54 6 Отговор

    До коментар #12 от "стоянка георгиева":

    Предполагам, че пропагандата ще се мъчи да скрие и облекчи всяко тяхно поражение и отстъпление с променени и деликатни термини, ненакърняващи достойнството им. За да изглеждат в очите на "изсмуканите" данъкоплатци като герои и победители.
    Ще ритат до последно и до последно ще правят интриги. Но света се променя. Китай и сие ще са плътно до Русия, защото в противен случай те са наред. Китай не иска мястото на Русия, а иска геополитическото и стратегическо място на САЩ. Света е наясно с това. Изтока- одобрява, а Запада+ САЩ треперят и ги обявяват за най-голямата заплаха. Нищо не им остана освен санкции, измислени съдилища, измамна ПАСЕ, тавани на цени, изнудване и заплахи на независими и несъгласни държави. Но резултата ще е НУЛЕВ за тях.
    Нека троленето започне сега ..
    Но соросите..... не очаквайте да ви се обяснявам най-малко пък на Вас. Приятен ден, дами и господа!
    БОГ да е с вас. БОГ да е с истината и разума. БОГ е велик и винаги е на страната на нуждаещия се.
    ПОДСКАЗКА: В Библията казаното се сбъдва дума по дума. "Белия конник ще победи".
    НА ЧИЙ ФЛАГ ИМА БЯЛ КОННИК?
  • 27 човешко е

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Знаете ли какво е болна фантазия. Това е когато примерно тоя фантазира. А истината го боли постоянно.
  • 28 НАЧАЛНИК,

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А ТИЯ КОИТО ИМАТ ДЪЩЕРИ
    ДА ИДВАТ ЛИ,А..🤔
  • 29 Летящото племе на Пу

    6 37 Отговор
    Чакай бе как така не е паднал така излиза че оня "великия" руски вожд и бандата му наркомани и алкохолици лъжат..май на тъпото джудже му подгряват тялото и му трябва някаква победа може и несъществуваща за оправдание пред руските бабички..ВИЕ АДЖИБА ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗГОНИ НАЦИСТИТЕ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ
    истината другари е една..мнозинството
    руснаци са дегенерати и лапат всичко което им подадат стига да се движи..като жаби
  • 30 Ццц

    31 3 Отговор
    Хахаха. Институтът на войната вчера анализираше украинските успехи с по 500 и 1000 метра, а днес не знае вярно ли, че е превзет. Все пак заключението на "експертите" на Нюланд е, че Бахмут е безполезен. 220 дена го защитаваха с цената на хиляди човешки жертви и половината подарен ресурс, за да объркат плановете на Путин за 9-ти май?
  • 31 стоян георгиев

    4 33 Отговор
    Бахмут е превзет без зоната около така наречения самолет.вагнер няма вече сили и реши да си спести последното усилие.пригожин иска спешно да се изтегли с малкото останали бойци от касапницата.към момента от донецк и района на авдеевка се движат руски военни части към бахмут.явно все пак ще му бъде разрешена евакуация.

    Коментиран от #65

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да разясня

    10 33 Отговор
    За хораде дето не следят и не знаят кое какво е. Значи Бахмут е когато примерно един град има хора,сгради,канализация. Деца в училищата и по детските площадки. Ресторантчета кафенца магазини градски транспорт живот.Артиомовск е когато това всичко изчезне и изгори и по руините му лазят рецидивити изнасилвачи убиици крадци наркомани.

    Коментиран от #36, #41, #60

  • 34 Дедо Z

    31 3 Отговор
    Явно и за Артьомовск на Зеленски ще му трева още един месец бело, за да признае, че са загубили! Така беше и със Соледар!

    Коментиран от #37

  • 35 слава на путин

    21 4 Отговор
    Това е началото на освобождението на света.Скоро ще бъде превзета Европа ,Азия ,САЩ и ще настъпи руска демокрация.Да видите какво е демокрация..!?

    Коментиран от #43

  • 36 стоян георгиев

    5 16 Отговор

    До коментар #33 от "Да разясня":

    Много точен коментар.

    Коментиран от #44

  • 37 КОЛКОТО ХЕРСОН Е РУСКИ

    6 28 Отговор

    До коментар #34 от "Дедо Z":

    Толкова и Бахмут....
  • 38 хъ хъ

    21 3 Отговор
    Не бе.Зеления призрак каза че е в сърцето му.😄
  • 39 тоо още..

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е вътре и чисти реакторо..

    Коментиран от #52, #78

  • 40 Бахмут е в сърцата ни..Зе

    31 4 Отговор
    Киев,Харков,Одеса,Днепропетровск,Кривой рог,Николаев
    също ще бъдат в сърцата ви

    Коментиран от #50

  • 41 Факт

    31 8 Отговор

    До коментар #33 от "Да разясня":

    Винаги е бил Артьомовск!Дори завода им се казва Артьомовский Завод для Обработка Цветньих Металов.Анадънмо!Фашистите са го нарекоха Бахмут но забравиха да сменят десетки наименования с истинското име на града.
  • 42 неутрален непутинофил

    10 14 Отговор
    Бахмут е унищожен изцяло от затворници и руска артилерия. Артиомовск ще трябва да си го построят за да съществува такъв град. В момента такова животно НЕМА
  • 43 КасПичан

    10 7 Отговор

    До коментар #35 от "слава на путин":

    Урвенска демокрация не щем
    Карл 8, крал на Англия 17 век:
    Демокрацията е тогава, когато банда разбойници управляват армия от идиоти

    Коментиран от #63

  • 44 стоенчо георгиевски..

    20 4 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Я кво ви казах че бахмут ке падне,и ще оди към империята под ново име-артьомовск.
  • 45 Украйна

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да разясня":

    е, когато стои до Русия. Бандерорайх е, когато американските тepopиcти направят преврат и инсталират фaшиcтките си марионетки, които да започнат гражданска война срещу част от народа.
  • 46 Бъзиктар

    24 5 Отговор
    Скоро и Зельонъйх ще остане само в сърцата на Урсула,Макрон,Байдън и оня в Англия (как му беше името)

    Коментиран от #74

  • 47 Малък весел гей

    22 2 Отговор
    Как бе,нали според британското разузнаване вчера укрите напреднаха с 2 кв.км?Плаче ми се.
  • 48 Колони от тирове напуснаха Бахмут

    13 6 Отговор
    С откраднатото от гражданите имущество
    Чували с мобилни телефони са товарени
    12 етажен блок е взривен защото жителите не искат евакуация в Украйна
  • 49 Азиим

    11 3 Отговор
    От Дойче веле да идат и да проверят
  • 50 Поредния вярващ

    5 16 Отговор

    До коментар #40 от "Бахмут е в сърцата ни..Зе":

    Ушанка..азиатците карат уазки в момента там..всеки ден губят машини които не могат да заместят..приключихте с движението напред преди 9 месеца сега движението ще е назад..прави сметка че уазката е такава кола която един ден работи и два не работи

    Коментиран от #53, #55

  • 51 Мисля

    20 5 Отговор
    Цялото модерно въоръжение на НАТО и една копейка не струва пред обикновенна руска лопата в ръцете на руски затворник.Представям си ако влезе нормална руска армия.
  • 52 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "тоо още..":

    Да Се Върне На Подателя
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бъзиктар

    13 1 Отговор
    Дано сърцето на Зеленски е голямо,колко още има да събира...

    Коментиран от #70

  • 55 Как е

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Поредния вярващ":

    безказарменик
    Явно те сърби...
  • 56 Пипо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "уфааааааааааааа":

    Много правилен глагол си използвал.
    Ако не успеят да го сглобят,ще го сгробят.
  • 57 Любен Дилов баща

    15 2 Отговор
    Тези ме задминаха в жанра, само прочетете за какво въображение става въпрос........"Говорителят на украинската армейска група "Изток" Серхий Череватий отрече по радиото в Киев, че Бахмут е бил завладян. По-скоро войските на Пригожин са към края на силите си и не е изключено да се предадат. Има опасност те да бъдат обкръжени от украинските защитници - каза Череватий."....
  • 58 Източник

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Да споделиш?

    Коментиран от #61

  • 59 Гост

    9 2 Отговор
    А сега си върнете назад лентата със всички ‘горещи’ репортажи! И после се чудите защо хората не ви харесват! Ами защото ги лъжете!
  • 60 Украйна

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "Да разясня":

    е, когато стои до Русия. Бандерорайх е, когато американските тepopиcти направят преврат и инсталират фaшиcтките си марионетки, които да започнат гражданска война срещу част от народа.

    Коментиран от #92

  • 61 Последния Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Източник":

    Новините по руските телевизии.Вадят трупове на мирни граждани от мазетата.

    Коментиран от #67, #121

  • 62 Ццц

    15 2 Отговор
    Ройтерс, 9:55 ч: Зеленски потвърди, че Бахмут е паднал; Киев, 10:55ч: Зеленски не е потвърждавал, че Бахмут е паднал. 🤣. Те такива са украинските новини. Няма ли сега вярващите в евроатлантически ценности да кажат, че Зеленски е закърмен с руска пропаганда, за да говори такива небивалици? 🤣🤣 Или Ройтерс? Най-гадно е за човек, който мисли, че разбира всичко и гледа отвисоко на инакомислещия, каквито са родните янки, българи по назначение, да разбере истината за себе си. И най-вече, че е наивник, вързал се на лъжа за американци! Злобните коментари на няк9ои са като учебник по психологията на един демократ🤣. А те така вярваха, че от Бахмут до Крим нещата са уредени. Че пожарите в Киев са от отломки на дрон. Че ако се качат на голфу, ще спечелят Гран При на Монако, както Патриота "свали" 20 Кинжала. Че Зеленски е пратеник на съдбата, гении, който ще затрие Русия. Жалко за жертвите, но за родния англокоментатор не.
  • 63 а бе не знам..

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "КасПичан":

    Кой карл е бил..но гошето димитров-в лайпциг пред сумати народ каза че тоо карл е говорил на немски само с конете си,така и укрофашагите те немат език-събрали в един кюп-полски,литовски и.т.н..и започнали да говорят на бандерски-а бе изкуствена държава=покрайнина на мацква.
  • 64 Мразя Масква безплатно, но завинаги!

    5 18 Отговор
    Е,те пияните москали за трети път вече го превземат Баамута - добре че никой не им обръща внимание на смешниците.

    Коментиран от #69

  • 65 Тъй тъй генерал Ходжис

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Ей, всичко знаеш беее!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 уфааааааааааааа

    9 1 Отговор

    До коментар #61 от "Последния Софиянец":

    Няма нищо чудно в това, още когато Бахмут беше основно техен, казваха с омраза, че някои не искали да се евакуират щото чакали руската армия.
  • 68 САТЪРА НА ХАНА

    9 5 Отговор
    БАХМУТ НЕ Е ПАДНАЛ
    ....
    РУСНАЦИТЕ ОСВОБОДИХА АРТЬОМОВСК :))

    Коментиран от #76

  • 69 Тунгус от Сибир

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "Мразя Масква безплатно, но завинаги!":

    Скоро ще си при мен тлъстяко
  • 70 Ццц

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бъзиктар":

    Никой не се заглежда по сърцата, където се е запътил. Това не е кардиология, а затвор 🤣. (18!) да му е яко на дрогата.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ха ха

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Олег":

    Там "втарая в Украине" не беше ли миналото лято? Или се връща да ги превземе след още една могилизиация и 224 дни курван на млади русначчета?
    А, Бахмут е "превзет" на теория. Да видим кой ще го отбранява. Иначе битката за Бахмут не е приключила докато москалите не укрепят фланговете и не построят отбранителни линии. Какво ще отбраняват в Бахмут като всичко изгориха се чудя... Пък и украинците са по височините. Как се брани в ниското е москалски патент...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ццц

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бъзиктар":

    От името до коментара. Похвално чувство за хумор. Разсмя ме.
  • 75 Леопард

    10 3 Отговор
    Русия Победи

    Коментиран от #93

  • 76 ха ха

    8 8 Отговор

    До коментар #68 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И нас така освободиха 44-та, камък върху камък не остана...

    Коментиран от #79

  • 77 Ксаниба

    8 1 Отговор
    Нацисти, още ли сте в подземтята на "Азов" в Мариупол!?!?
  • 78 До ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "тоо още..":

    Пази си Здравето защото психо троловете ще те съсипят

    Коментиран от #127

  • 79 Малоумник козарски

    9 12 Отговор

    До коментар #76 от "ха ха":

    Фашистката монархия остави 1944
    5 млрд.д.активи
    Комунизма остави 141 млрд.д.
    Марш на фронта безказармен тлъстьо бургерски

    Коментиран от #86, #89

  • 80 Пасъмас

    4 14 Отговор
    Попадна Путин във капана, на собствената тъпота.
    Заложен хитро във Украйна, дори без никаква храна.
    Настъпвал беше таз мотика, в чукарите на Афганистан.
    Но късоглед бе той и не предвиди, че друга сложил му е Чичо Сам.
    Настъпи смело с двата крака, мотиката от грешната страна.
    А дръжката подскочи живо, и тресна го по голата глава.
    Попаднал в плен на своето величие, Джуджето продължи напред.
    Макар че вече и Всевишния, на мислите не може да му сложи ред!
    Поставен в пълна изолация, със санкции във всеки джоб.
    Дори във Кремъл се заключва, и проверява всеки гардероб.
    Вратите на Европа се затръшнаха, светът оказва се не е голям.
    А Олигарсите ревниво чакат, кога ще свърши този срам?
    Полезен ход за Путин няма, а негов ред е да играй.
    Че генерали вече не останаха, пионките предават се комай!
    Резето хлопна зад Русия, и няма връщане назад.
    Напред се очертава блато, ще трябва да се гази май!

    Коментиран от #109, #112

  • 81 Гого

    10 3 Отговор
    Бахмут падна!!! Към Берлин❤!

    Коментиран от #90

  • 82 Реалист

    15 1 Отговор
    Това ли е най- важно за българина? На кого му пука . Да се оправят. Във ФБ излиза пост : Всеки ден слушаме какво иска Зеленски , а никой не пита какво иска българина .

    Коментиран от #88

  • 83 един

    4 10 Отговор
    Бахмут падна за пореден път!Цялата работа ми прилича на онова ромче дето казало на учителката:"Дядо пак умря"!
  • 84 Проблясък

    10 3 Отговор
    Не е паднал,докато не получим потвърждение от ,,Бесарабски фронт"
  • 85 караман

    8 2 Отговор
    Честито.Това е като подарък на г-7.
  • 86 ТрампЛин

    8 8 Отговор

    До коментар #79 от "Малоумник козарски":

    Комунизма остави наследство което ще ни тежи още 100 години! Безхаберие, мързел, тарикатщина, далавераджии, чейнчаджии, незаинтересованост, апатия, алкохолизъм…..и за капак едни 10 милиарда долара за отскок след режисирания от комунистите преход!!!

    Коментиран от #91

  • 87 Ха ха ха

    6 2 Отговор
    Зе бе извикан на Г7 да дава отчет за ефективното разходване на зап.помощ може милиардна
    Пред Байдън каза Бахмут е в сърцата ни и призна че е превзет от Русия
    Русия натри носа на запада и милиардите помощи
    Сега започват Славянск и Краматорск.
  • 88 ТрампЛин

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "Реалист":

    На Българина на първо място му трябва Държава! Европейска Държава! Не Азиатска кочина!
  • 89 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #79 от "Малоумник козарски":

    Оставила грънци.ходехте като просяци и за две дъвки сърбите ви караха да им се търкаляте в праха за да им правите смях.заслужавате да ви се върне онова време .

    Коментиран от #94

  • 90 Леко.

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Гого":

    Да се не спрепнеш.

    Коментиран от #139

  • 91 Тъпунхер

    7 4 Отговор

    До коментар #86 от "ТрампЛин":

    Прочети Енциклопедия Британка какво България построи от 1944 до 1989 след това се гръмни.
    100 г.ше гоните комунизма и не може да го стигнете

    Коментиран от #96, #97

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Киев за

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Леопард":

    Три дни .
  • 94 Сърбите купуваха кашкавали,салами,сирене

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    Бе гуджьо
    Сега българите ходим в Сърбия,бомбардирана,да купуваме, благодарение на западните боклуци във веригите

    Коментиран от #99, #103

  • 95 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Да не забравите да приключите похода пред руското посолство, че Бахмут прилича на руини благодарение на ръснаците и никой друг.
  • 96 ТрампЛин

    4 8 Отговор

    До коментар #91 от "Тъпунхер":

    Паметници на Съветската Окупационна Армия! Това построи. Паметници на Съветската тъпота-Кремиковци, Радомир, Шишманци…..ВЕЦ в центъра на Сахара-това построи.
  • 97 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #91 от "Тъпунхер":

    Кво е построила?и кво имаше българина от построеното.кво имаше тогава у вас ти бе другар? Ква кола къв телевизор,кви обувки...колко часа нямаше вода и ток?къде можеше да пътуваш да си дадеш мнението да протестираш...заслужавате да се върне онва време да се хвалиш с производството на сярна киселина и панталона с ръб.

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #94 от "Сърбите купуваха кашкавали,салами,сирене":

    Само да знаеш селски че тоя дето продава евтин кашкавал е беден.едно време сърбите идваха да купуват тук щото със сто марки те купуваха целия заедно с алаброса ти и плетените ти обувки.

    Коментиран от #105

  • 100 стоянка георгиевна

    5 2 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Никога не забравяй за Алеята на Англеите и Горловската Мадона. Този тepop продължаваше години наред. За тepopa над изконното българско население. Време е ykpoфaшитe да плащат за престъпленията си!

    Коментиран от #107

  • 101 Английският крал Карл 6 ,17 век

    4 0 Отговор
    Демокрацията е когато банда разбойници командуват армия от идиоти
  • 102 Твоят е паднал

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Много запознат":

    Асана е тъжна
  • 103 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Сърбите купуваха кашкавали,салами,сирене":

    Сърбите НЕ купуваха салам сирене и кашкавал! Ние им го продавахме за дойче марки, за да си купим дънки, телевизори, касетофони, перални…..от Кореком! Та на сърбите салама и кашкавала им излизаше почти без пари!

    Коментиран от #140

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Един българин

    3 8 Отговор
    Руснаците ще си платят скъпо за унищожения Бахмут.
    Слава на Украйна
  • 107 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #100 от "стоянка георгиевна":

    Ашеята на ангелите има двадесет деца убити най вероятно от руските бомбандировки но преписани на украинците.сшед това руснаците избиха десетки хиляди жени и деца за да отмъстят.далинразбираш абсурдността на този акт.едва ли.

    Коментиран от #110, #117, #119

  • 108 Повръща ми се

    3 9 Отговор
    Русофило фил фило

    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!
    Да се кланяш на Диктаторче което
    Ти натрапва своето приятелство проклето!
    Той не иска твоето съгласие.
    Ти си негов роб и т’ва си е!
    Просто казва “Здравствуй дарагой.
    И в дома ти свойски се нанася той.
    Туй за русофила наш не е проблем
    Той е умствено обременен!
    Той забрави че за “Свободата”
    Ний платихме с наш’то злато.
    Че за Съединението на страната
    Заплатихме със кръвта пролята!
    Че за Българската Независимост
    С Турски дълг Русия ни “курдиса”.
    Той забравил е съветите на Стамболова.
    Че Дружбата ни със Русия е отровна!
    Този “братски” нам народ славянски
    Инфилтрира банди партизански.
    И накрая за капак на всичко.
    Спретна ни преврат комунистически!
    И за всички тез неискани услуги.
    Днес ще трябва раболепно да слугуваме?
    Туй за русофила наш не е проблем.
    Той е умствено обременен!
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!

    Коментиран от #115, #136

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Бай Яни

    4 2 Отговор
    Украйна заяви днес, че силите ѝ частично са обкръжили град Бахмут, за който Москва каза, че е превзет от руските сили, предаде Франс прес.

    Киев заяви, че силите му са успели да постигнат частичното обкръжаване на града в Източна Украйна благодарение на успешните си действия по фланговете на север и на юг от Бахмут, пише БТА.

    Настъплението на войските ни по фланговете продължава, което прави много трудно присъствието на врага в Бахмут. Нашите сили частично обкръжиха града, заяви в "Телеграм" украинската заместник-министърка на отбраната Ганна Маляр.
  • 112 Не стреляйте

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Пасъмас":

    по поетина, той толкова си може! Това жанр глyпaшka фантастика в рими ли е?
  • 113 Гиркин

    2 1 Отговор
    Никакого восторга у меня это не вызывает. С учетом того, что мне известно о потерях, затраченных ресурсах, упущенном времени и изначального понимания стратегической безсмысленности данной операции

    Коментиран от #133

  • 114 Кой е за Украйна

    8 2 Отговор
    Убитите жестоко българи в Одеса
    Изгорените български културни центрове
    Забраненият в училищата български език
    Осквернения паметник на опълченците в Болград
    Разчлененият на три Болградския район за да се украинизират
    Сменените български имена с украински
    Кой при тези факти е за Украйна
    Само продажни АНТИБЪЛГАРИ

    Коментиран от #118, #123

  • 115 Скоро имаше още

    2 5 Отговор

    До коментар #108 от "Повръща ми се":

    Един капак

    Руска тръба построена с български
    3 милиарда лева .
    Народни пари .
  • 116 комунизма

    5 3 Отговор
    си отива!
  • 117 Георгиевна,

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "стоян георгиев":

    Престъпленията на ykpoфaшкaтa смет са неизброими. Това бяха само два примера.
  • 118 Ало

    5 4 Отговор

    До коментар #114 от "Кой е за Украйна":

    Ако беше така ,българите които живеят още там в Одеса ,досега да бяха избягали .
    Още си носят българските имена .

    За тези които говориш са били руски Колаборанти и предатели .
    Тука ги наричаме Копейкаджии
    Такива като тебе .

    Коментиран от #120, #122

  • 119 Кажи

    3 3 Отговор

    До коментар #107 от "стоян георгиев":

    Им за Олга Качура .
    Руски Терорист номер 1 в Украйна ,лично наградена на Путлер ,за убийствата на мирно население , в това число и стотици деца .

    Всички нейни мръсотии са приписвани на Украйна.
    Добре че тая сега е при Кобзон .че още много терористични актове щеше да извърши .

    Коментиран от #132

  • 120 Колаборанти вика

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "Ало":

    ykpoфaшкия cимп. А кого наричат така cимпoвете на бандерите? Всички които се противопоставиха на американския преврат! Ей затова Укрия ще бъде дeнaцифициpaнa.
  • 121 Укра

    4 2 Отговор

    До коментар #61 от "Последния Софиянец":

    Уkpoфaшkи изверги. Използват цивилните като жив щит. Това хора ли са изобщо?
  • 122 Носят български имена другия път

    7 2 Отговор

    До коментар #118 от "Ало":

    Петър стана Петро
    Къде да бягат?
    В България която подкрепя майданаджиите ли?
    Затова българите от Бесарабия са минимална бройка за сметка на азовци и бандери
    Кой обича мащехата ?
    При посещението на Плевнелиев изгориха бандерите 15 бълг.знамена в центъра на Киев и написаха Чемодан,Вокзал,София
    Плевнята се целуваше с незаконния Поролщшенко
  • 123 ТрампЛин

    3 8 Отговор

    До коментар #114 от "Кой е за Украйна":

    Факта че бесарабските българи се бият на страната на Украйна и загиват за Украйна, опровергава Всички лъжи написани от теб.

    Коментиран от #124, #126, #131

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Украина е дала 50000 жертви за Бахмур ипродалжава да. дава

    Коментиран от #128

  • 126 Факт

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "ТрампЛин":

    е, че назикраинците влачат мъже и деца на по 15-16 години по улиците и ги пращат на фронта, кървар кypбан за Зеленясалия от шмъркане на пoмия мозък.
  • 127 а бе ти..

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "До ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да не би да помагаш на оня другио у реактора-по бързо да го изчистите..
  • 128 малко са..

    4 1 Отговор

    До коментар #125 от "Иванов":

    Требва по больше..колкото повече-толкоз по добре.
  • 129 Али Турчинът

    2 0 Отговор
    Аз пък, за какво чета американска пропаганда...Да се ева в главата..
    Щом не е паднал, значи Зеленски още ще обиколи света. Този път по обратния маршрут.
    От Хирошима до Лондон, ама през южното кълбо..
    Глупави хора..:)))
  • 130 Украинец

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Няма кой да им каже, баш генералусимуса им май е дал фира край артьомовск. Вагнеровците му гръмнали кортежа.
  • 131 Украинец

    3 0 Отговор

    До коментар #123 от "ТрампЛин":

    Нарича се етническо пречистване чрез война. Пращат ги там щат не щат, с един куршум два заека.
  • 132 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #119 от "Кажи":

    Украйнците ще отмъстят на всички убиици.още от времето на гиви и моторола те си имат дистема за отмъщение на убииците.

    Коментиран от #134

  • 133 Украинец

    6 1 Отговор

    До коментар #113 от "Гиркин":

    Много украинско фашистко месо отиде в тази месомелачка, все пак една от целите е денацификация на украйна.
  • 134 Георгиевна,

    5 0 Отговор

    До коментар #132 от "стоян георгиев":

    в бивша Укpaйнa денацификацията ще протече по план, така че няма да има кой да извършва теpopиcтични актове, толкова присъщи на тази екс държава.

    Коментиран от #135

  • 135 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #134 от "Георгиевна,":

    Като киев за три дена предполагам? След нападението си над украйна путлер постига само обратни на заявените резултати.
  • 136 Мисля

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Повръща ми се":

    Повърни и изчакай визитацията.Уведоми лекуващия лекар и завеждащия отделението.
  • 137 Помнещ 🤡

    1 1 Отговор
    Той бахмута падна миналата година в тик ток от кадировците, не знам сега готвача с черпака защо реве там сега 🤥
  • 138 Какво

    3 0 Отговор
    Каква медия сте че нямате собствена достоверна информация а преписвате Краварски лъжи? Защо не гледате спътникови телевизии от украйна и русия за да знаете истината? Нямате пари да си купите сателитна чиния ли? От спътниковите телевизии знам че Бахмут е превзет а по улиците е пълно с разкъсани трупове на бандеровски нацисти. Бахмут е освободен и завинаги е Руски.
  • 139 Кат гледам...

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Леко.":

    На два пъти не са се спрепнали
  • 140 А сега ...

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "ТрампЛин":

    Какво можем да продаваме , като 85 % от селскостопанската продукция е внос ?
    Имаш ли отговор умнико ?
    Знаеш ли , че в целия свят имаше само още две предприятия като ДЗУ Стара Загора - едното в Япония, другото в САЩ - силиконовата долина.
    Аре у лево.
Новини по държави: