Отидете към основна версия

8 018 179

Демонстрация на кретенизма на руската военна пропаганда

  • бесарабски фронт-
  • александър лапин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • руска пропаганда-
  • руска армия-
  • генерал

Това идиотско видео е създадено на принципа на класическия шаблон за силния и смел генерал

Вчера путинската пропаганда възторжено показа това видео – на него генерал-полковник от ВС на РФ Лапин „лично ръководи борбата с украинската ДРГ“.

В действителност това видео е 1) демонстрация на глупостта на руското военно командване и 2) демонстрация на кретенизма на руската военна пропаганда.

- Лапин „командва“ група от около 15 войници. В нормалната армия (дори в съветската) с това се занимава младши сержант – командир на отделение и генерал-полковник по принцип не са необходими за това.

- При уж „бойни“ условия Лапин просто си върви по пътя. Войниците се крият зад оградата, а Лапин просто си се разхожда. И няма никаква стрелба. И диверсанти няма. Нищо няма. Тоест, противникът е далеко.

- В този случай възниква въпросът: Защо при липсата на противник те крещят „За родину“?

- Лапин нарежда да се пресече пътят. Заповедта му изпълняват само 5 войници. На останалите просто не им пука за генерала. Пълен игнор. Защо? Просто защото това не са войници, а статисти (артисти).

- Самият Лапин също не се вълнува, че заповедта му не се изпълнява. Той вижда, че само петима са пресекли пътя и не се е сформирала никаква колона, както нареди, но му е все едно.

Е, логично – Лапин не издава заповеди, защото също е статист (артист), а на снимачната площадка главен е режисьорът (който ръководи зад кадър снимачния процес). Това идиотско видео е създадено на принципа на класическия шаблон за силния и смел генерал, който задължително лично води бойците в атака с викове „За родината!“. „Ватенките“ са свикнали да виждат войната, каквато е била преди 80-100 години.

Е, затова пропагандата им показва точно такава „война“.

Източник: Pravda Gerashchenko

Превод: Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: