Отидете към основна версия

11 113 131

Украйна ликвидира най-близкия човек на Кадиров

  • война-
  • адам делимханов-
  • рамзан кадиров-
  • чеченци-
  • русия-
  • украйна

Русия твърди, че военният командир е ранен, а не мъртъв

Украински военни съобщиха, че е бил ликвидиран военният командир и дясна ръка на чеченския лидер Рамзан Кадиров - Адам Делимханов, предаде агенция УНИАН.

Той се е сражавал в Запорожка област с чеченски войници. "Съратникът на Кадиров Делимханов е ликвидиран. Груз 2000...“, написа във Фейсбук Кирил Сазонов, журналист, политически експерт, доброволец от въоръжените сили на Украйна.

Според него украинското разузнаване е търсило струпване на руска техника и се е натъкнало на кортеж с превозни средства. „Ръководството на отряда Ахмат... Е, добре дошли в Украйна, както се казва. Нямаше ранени, дори линейката не пристигна. Телата бяха изнесени с хеликоптери“, обявиха украинските военни. Самият Рамзан Кадиров написа в Телеграм, че не може да се свърже с Делимханов и обеща щедро възнаграждение на всеки, който му даде информация за военния командир.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че в Запорожка област руските нашественици продължават да ограбват местното население, като използват военни камиони за транспортиране на откраднатото имущество. Адам Делимханов, който освен, че е командир на чеченската дивизия в руската Национална гвардия, е и депутат в Държавната дума, е смятан за вторият най-високопоставен човек в кавказкия регион след Рамзан Кадиров.

Според Москва чеченският командир е бил ранен, а не убит. Високопоставен командир от чеченските сили, които се сражават в Украйна, е бил ранен, предаде Ройтерс, като се позова на телевизионния канал "Звезда" на руското министерство на отбраната. Адам Делимханов, който освен, че е командир на чеченската дивизия в руската Национална гвардия, е и депутат в Държавната дума, е смятан за вторият най-високопоставен човек в кавказкия регион след Рамзан Кадиров.

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин днес заяви, че Адам Делимханов е "жив и здрав", след като по-рано се появиха съобщения, че е бил ранен в Украйна. Делимханов е член на парламента, както и командир на чеченската дивизия в руската Национална гвардия. Много хора го смятат за втория най-високопоставен човек в Кавказкия регион след Рамзан Кадиров.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 83 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: