Отидете към основна версия

8 218 142

Защо не започна мащабното контранастъпление на украинската армия

  • контраофанзива-
  • алексей мелник-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Киев все още не е започнал масирана атака срещу руските окупатори

Снимка: Facebook, Володимир Зеленський

През последните две седмици украинските войници участват в действия на тактическо ниво - те контраатакуват и атакуват, но широкомащабното контранастъпление на Украйна все още не е започнало.

Условно можем да кажем, че настъплението започна - в смисъл, че продължава подготвителният етап, който е неразделна част от операцията, но все още предстои същинската част. Това каза в интервю за Obozrevatel военният експерт Алексей Мелник.

Според него Украйна все още не е задействала основните сили в контранастъпление. „Мнозина правят грешка, като си правят някакви заключения сега. Това, което се случва през последните две седмици, е по-скоро на тактическо ниво. Това са атаки, контраатаки. Но все още не е започнала мащабна настъпателна операция...", каза Мелник.

Вчера някои медии съобщиха, че Украйна спира контраофанзивата, за да преразгледа тактиката си. За последните две седмици тя не доведе до големи резултати. През последните две седмици украинските сили освободиха осем населени места, сред които е и село Пятихатки, заяви вчера заместник-министърката на отбраната Хана Маляр. Все още обаче руската отбрана не е пробита.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 94 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: