Отидете към основна версия

5 868 88

Украйна: Всичко в Русия едва сега започва

  • вагнер-
  • михайло подоляк-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Разделението между елитите е прекалено очевидно, обяви Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски описа действията на ръководителя на руската наемническа компания Евгений Пригожин като "контратерористична операция" и заяви, че "всичко в Русия едва сега започва", предаде Ройтерс, съобщи БТА.

"Разделението между елитите е прекалено очевидно. Съгласието и преструвките, че всичко е наред, просто няма да проработят", написа Михайло Подоляк в "Туитър".

"Някой определено трябва да загуби - или Пригожин… или колективният "анти-Пригожин“, допълни той. "Всичко в Русия едва сега започва", заключи Подоляк.

Германското правителство също следи внимателно събитията в Русия, заяви правителствен говорител, цитиран от Франс прес.

Британското външно министерство пък предупреди, че може да се стигне до бунт из цяла Русия, предаде Ройтерс. То предупреждава да не се пътува до тази страна. Военното разузнаване към британското министерство на отбраната пък заяви, че руската държава сега е изправена пред най-голямото предизвикателство в последно време, предаде Ройтерс.

Полският президент Анджей Дуда проведе консултации с премиера и министъра на отбраната относно ситуацията в Русия, предаде Ройтерс и допълни, че Варшава следи внимателно ситуацията в тази страна. В кореспонденция на ТАСС от Брюксел се цитира пък неназован говорител на Европейската комисия, според когото случващите се сега събития в Русия са вътрешни дела на руската държава, но ЕК следи ситуацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: