Отидете към основна версия

7 165 114

Руската армия усеща, че губи решителната битка в Украйна

  • бесарабски фронт-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • запорожка аец-
  • атомна централа

Силите за отбрана на Украйна реално завършиха трудната част от настъплението

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските окупатори ще предприемат опит за имитиране на удар по Запорожката АЕЦ.

Кой ли не е предупреждавал през последното време за опасността от провокации от страна на руските окупационни войски в Запорожката АЕЦ, започвайки от ГУР на МО и завършвайки с официални лица, обаче руснаците не се отказаха от плановете си.

Щом за плановете ви знае целия свят. За тях говорят по всички канали и пишат всички вестници, защо продължавате изпълнението на терористичния акт, в който ще обвините ВСУ, и в което никой няма да повярва, освен вашите излишнохромозомните потребители на информационен фаст фууд?

Всъщност всичко е просто. Руските окупатори усещат, че губят Юга. Силите за отбрана на Украйна реално завършиха много трудната част от настъплението, по-точно – пробив на линията за обезпечаване. При това руските войски вече нямат ресурс за да сдържат основните ударни групи на украинската армия. Тя на практика го изчерпа.

Какво остава?

Остава класическият шантаж с ядрена заплаха. Да заплашваш света с това, че си толкова луд, че си готов да взривиш Запорожката АЕЦ, за да не остане Югът на никой. Това е принуда за спиране на настъплението на ВСУ. Или вие спирате, или ние взривяваме ЗАЕЦ. Но има един нюанс.

Никой няма да спре. А последствията на подобен шантаж, дори на ниво имитация, без глобална катастрофа, за руснаците могат да са много неочаквани и много неприятни. Готови ли са те за рулетка с пет патрона в барабана?

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: