Отидете към основна версия

2 090 62

На границата! Най-малко петима убити при руския удар по Лвов

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • лвов-
  • русия-
  • ракети

Украинският президент Володимир Зеленски обеща "осезаем отговор" на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов и заклейми атаката на руските терористи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко петима души бяха убити при руския ракетен удар снощи по жилищен квартал в западния украински град Лвов, съобщи днес украинското вътрешно министерство, цитирано от ДПА, пише БТА.

Най-малко 40 души са ранени, посочи министерството в Телеграм. Ведомството съобщи, че спасителните работи продължават и досега от развалините са били извадени живи седем души.

От разрушени сгради са били евакуирани повече от 60 души.

Украинският президент Володимир Зеленски обеща "осезаем отговор" на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов и заклейми "атаката на руските терористи".

Кадри от мястото на удара показват силно повредени, а в някои случаи и почти напълно разрушени сгради.

Кметът на Лвов, Андрий Садови, описа нападението като най-сериозната атака срещу цивилна инфраструктура в Лвов от началото на руската инвазия в Украйна преди повече от 16 месеца.

В Лвов са намерили убежище също много бежанци от опустошената от войната Източна Украйна. До юни ситуацията в този град в Западна Украйна оставаше относително спокойна.

Украйна предприе контраофанзива срещу руските сили в началото на юни и в някои райони боевете се ожесточиха.

При руски обстрел в южната Херсонска област днес бяха убити най-малко двама души, а още 10 бяха ранени.

Най-малко 84 руски артилерийски атаки бяха регистрирани в Херсонска област, написа днес в Телеграм военният управител на областта Олександър Прокудин. Той добави, че населени места са били засегнати от обстрел, а 38 снаряда са били изстреляни срещу Херсон.

Херсон все още се възстановява от наводненията след разрушаването на язовирната стена на язовир "Каховка" в началото на юни. Столицата на Херсонска област е също обект на непрестанен руски обстрел, посочва ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: