Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юли, 2023 20:08 1 981 81

Киев настоятелно иска в НАТО! Алиансът обмисля отговор

  • украйна-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • русия

Съюзническата подкрепа за Украйна ще бъде една от основните точки в дневния ред на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли

Киев настоятелно иска в НАТО! Алиансът обмисля отговор  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Киев, подкрепен от съюзниците на НАТО в Източна Европа, поиска на срещата на върха на НАТО във Вилнюс следващата седмица да бъде поет ангажимент, че Украйна ще се присъедини към военния алианс, след като войната с Русия приключи, съобщи Европейският нюзрум – платформа за сътрудничество между 21 европейски новинарски агенции, сред които е и БТА.

Военният алианс все още обмисля подходящ отговор на исканията на Киев.

От месеци Украйна настоява да стане част от военния алианс. Но дали страната в крайна сметка ще се присъедини към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), зависи от западните ѝ партньори, заяви украинският лидер в ежедневното си видеообръщение в сряда.

Украинският президент Володимир Зеленски разговаря по телефона с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг във вторник, след като държавите членки на НАТО удължиха мандата на Столтенберг до 1 октомври 2024 година. Столтенберг е на този пост от 2014 г. насам. За последен път мандатът му беше удължен до септември 2023 г. през март 2022 г., малко след нахлуването на Русия в Украйна.

В момента тридесетте и една държави членки на НАТО се пазарят за точната формулировка на окончателното комюнике от срещата на върха относно потенциалното членство на Украйна. Лидерите на съюзниците ще се опитат да постигнат съгласие и по нова цел за разходите за отбрана.

Съвет НАТО-Украйна: възможен компромис?

Преди срещата на върха на НАТО източноевропейските държави настояват да се осигури ясен график за членството на Украйна, докато САЩ и Германия реагират с неохота, а Лондон е ангажиран с посредничество. Създаването на Съвета НАТО-Украйна се смята за компромис с цел укрепване на връзките с оглед на бъдещо членство в Северноатлантическия алианс.

Съветът ще позволи на Украйна да участва много по-тясно в работата на съюзниците от НАТО и да се включи в нейното развитие. Това би означавало първоначална политическа интеграция, съпътстваща многогодишния план за военна помощ, който има за цел да направи украинските въоръжени сили "напълно оперативно съвместими" със силите на НАТО.

Първото обсъждане се състоя на неофициалната среща на министрите на външните работи на НАТО в Осло, където италианският външен министър Антонио Таяни подкрепи идеята за създаване на Съвет НАТО-Украйна. "Днес отбелязахме ангажимента на всички да продължим да подкрепяме Украйна с голяма сила и говорихме за евентуалното ѝ бъдещо членство в Северноатлантическия алианс", каза той. "За Италия важна стъпка преди определянето на дата за членство е създаването на Съвет НАТО-Украйна, за да можем да засилим сътрудничеството и по този начин да накараме Украйна да се почувства част от една стратегия", добави Таяни.

Неотдавна, по време на символично посещение в Киев на 1 юли - началния ден на шестмесечното председателство на Испания на ЕС - испанският президент Педро Санчес обеща подкрепата на Испания за Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо" и призова за създаването на Съвет НАТО-Украйна, за да се "засили политическото участие на Киев" във военния алианс.

Санчес обяви изпращането на още бронирани машини и допълнителна финансова помощ за съживяване на украинската икономика, а двамата лидери подписаха съвместна декларация, в която Испания заяви, че подкрепя "укрепването на съюза на НАТО с Украйна".

Испанското правителство обаче не е уточнило дали подкрепя отварянето на вратата за присъединяване на Украйна към НАТО. На 21 юни Хосе Мануел Албарес, министър на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството, отказа да заяви позицията на Испания, а каза, че въпросът ще бъде обсъден с другите държави членки на срещата на върха във Вилнюс следващата седмица.

Укрепване на източния фланг на НАТО

Зеленски пристигна на еднодневно посещение в българската столица София в четвъртък. Той беше приет от българския президент Румен Радев, министър-председателя Николай Денков и заместник министър-председателя Мария Габриел и проведе разговори с лидерите на политическите групи в българския парламент.

В същия ден българското Народно събрание прие декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО след края на войната. Парламентът заявява, че най-прекият и желан начин за възстановяване на мира в Украйна е пълното и незабавно доброволно изтегляне на руските сили от международно признатата национална територия на всички засегнати суверенни държави.

По време на посещението бяха подписани съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

"Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защитата на нашия народ", заяви Зеленски на пресконференция, визирайки ключовите военни доставки, които София предоставя на Киев от първите дни на войната.

Новото прозападно правителство в България обеща по-нататъшна подкрепа на Украйна в битката ѝ да изтласка руските нашественици от страната. Неотдавна обаче президентът Радев отхвърли участието на България в съвместна инициатива на Европейския съюз за доставка на боеприпаси за Украйна.

По време на срещата на върха на ЕС в Брюксел миналата седмица словенският министър-председател Роберт Голоб заяви, че постигането на траен мир в Украйна е предварително условие за започване на преговори за членство на страната в НАТО. "Съществуват различни мнения и формули относно членството на Украйна в НАТО. Мисля, че времето ще покаже дали някоя от съществуващите формули е приемлива", заяви Голоб. Няма съмнение, че Украйна е на път към евроатлантическия алианс, но продължителността на пътуването ще зависи от различни фактори, добави премиерът.

Румънският президент Клаус Йоханис припомни, че на срещата на върха на НАТО през 2008 г. в Букурещ съюзниците решиха, че Украйна и Грузия ще станат членове на НАТО в бъдеще. С течение на времето позицията на Румъния по отношение на разширяването на НАТО беше потвърдена от Йоханис, който подчерта, че "Алиансът се нуждае от силна, дългосрочна позиция, от наистина напреднала отбрана, способна да отговори на всички заплахи".

"Като се има предвид стратегическото ни положение, Румъния е особено заинтересована от по-нататъшното укрепване на източния фланг чрез последователен и единен подход. Това означава да се осигурят необходимите сили, структури, способности и оборудване, както и адекватни мерки за командване и контрол", заключи румънският президент.

Вилнюс се подготвя да приеме съюзниците от НАТО

На предстоящата си среща на върха НАТО е близо до консенсус как да се справи с кандидатурата на Украйна за членство и иска да покаже, че отива "отвъд" по-ранното обещание към Киев, заяви посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит. Американският пратеник заяви, че очаква украинският президент Володимир Зеленски да присъства на срещата следващата седмица и че неговото присъствие ще изпрати "силно" послание на руския лидер Владимир Путин.

Дипломати от НАТО твърдят, че САЩ не са склонни да отидат отвъд обещанието, дадено през 2008 г. в Букурещ, в което се обещаваше членство на Украйна, но не се определяше график. Следващата седмица президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде в Европа на обиколка в три държави, включително на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която ще бъде насочена към укрепване на международната коалиция, подкрепяща Украйна в нейната контраофанзива срещу Русия.

Срещата на върха на НАТО се провежда в момент, когато западният военен алианс се стреми да приеме Швеция, чиято кандидатура за членство е блокирана от Турция и Унгария, и когато Украйна засилва кампанията си за присъединяване на фона на руската инвазия.

Зеленски определи предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс като изключително важна за бъдещата сигурност на Европа. Той заяви, че иска на срещата на върха във Вилнюс страната му да получи покана да се присъедини към НАТО, след като войната с Москва приключи.

Испанските военни преместват системата за противовъздушна отбрана, разположена в Латвия, в съседна Литва, за да подпомогнат защитата на срещата на върха на НАТО, която ще се проведе там следващата седмица, съобщи испанското посолство във Вилнюс в понеделник. Германия е прехвърлила части за противовъздушна отбрана "Пейтриът" в Литва, за да подпомогне защитата на срещата на върха.

Съюзническата подкрепа за Украйна ще бъде една от основните точки в дневния ред на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само честния ционист

    32 1 Отговор
    Тука може да се изкаже компетентно по темата! Ина че той си знае намайкаму............ вътре!

    Коментиран от #62

  • 2 Вашето Мнение

    50 1 Отговор
    Кийф може да иска и пекано пиле, ама ще ядът руски бахур барабар с господарите си.
  • 3 Ся или веднага?

    54 1 Отговор
    Тия тупани искат и други да мрат заедно с тях ама ресто! Кой си е намерил животеца на пътя че да го дава за едни зли глупаци и наркомани? Абе я си ..... .......!
  • 4 пешо

    50 2 Отговор
    долен и нагъл просяк затри си народа

    Коментиран от #8

  • 5 Прогноза

    3 45 Отговор
    Украйна ВЕЧЕ е по натовска държава от България, благодарение на фа тм ака, който ни е забил в десета глуха.

    Впрочем, Украйна ще получи такива гаранции.
  • 6 Демократ

    48 3 Отговор
    Русия е държава , а Украйна режим
  • 7 Вашето Мнение

    42 1 Отговор
    Оно сакало в натю, а пита ли мен дали искам аз да мра за бандеровски боклуци?
  • 8 Хмммм

    2 34 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    Е, как "затри народа си", нали според руските ти господари такъв народ нямало?

    Или покрай паниката вече и опорките не нагласяте?

    Коментиран от #18

  • 9 ЗЕЛЕНСКИ СЪМ

    35 1 Отговор
    ИСКАМ ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО.КОЛУМБИЙЦИТЕ ДА НЕ СЕ ОСЛУШВАТ!
  • 10 Украинец

    46 1 Отговор
    "Киев настоятелно иска в НАТО"

    Ха ха ха - какво стана с бабаитлъка на зеления - нали щяха да бият руснаците а сега "моля ви вземете ни при вас че руснаците ни разпердушиниха".

    А когато им казваха да спазват Минските споразумения се правеха на голямата работа. Никой няма да ги вземе в НАТО защото това ще значи трета световна война пък и никога не са мислили да ги вземат - целта беше да ги използват против Русия.

    Коментиран от #13

  • 11 Укропат

    28 2 Отговор
    НАТО е в нас. И ние искаме в НАТО. Обаче НАТО е в стрес че 404 е заразно и ще погълне цялото им оборудване.
  • 12 ГЕРБ ДПС

    30 2 Отговор
    Жалко, че му дават на този да говори, камоли да изявява желания и заповядва!!!
  • 13 Оне

    3 28 Отговор

    До коментар #10 от "Украинец":

    Пак си препил с бояришник.

    Зеленски вече си гарантира подкрепата на НАТО, въпросите са свързани СЛЕД като войната свърши.

    Даже си го пише в статията.

    Коментиран от #19, #23, #30, #36

  • 14 шааа

    24 2 Отговор
    Еугленски е патологичен искател. Вероятно на негово име ще кръстят някое подобно психично отклонение, при което пациентът заповядва и иска неистово, а като му се откаже, тропа с краче.

    Коментиран от #16

  • 15 В МАЗЕТО НА ТАГАРЕВ СЕ КРИЙТЕ

    20 2 Отговор
    Тогава ! То му е голямо ,лапа от 3 държави
  • 16 Мдаа

    4 24 Отговор

    До коментар #14 от "шааа":

    Русофилията е освидетелствано подобно психично явление, но на респондента: москалите тропат с краченце и руските слуги изпадат в паника да го изпълнят.

    Коментиран от #27, #44

  • 17 Пантагрюел

    10 2 Отговор
    Омръзна ви да се греете на слънце,да карате ски,да се плицукате в Анталия?
    ОК! ,,Силозът" ви зове.Живее ви се в бункер,с надеждата,че един ден ще използват плътта ви за компост?
    Ще го имате.Не бързайте!
  • 18 Политолог

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    Всяка държава има народ - без народ няма държава. Друг е въпроса че народа в Украйна е съставен главно от руснаци, има и унгарци, и поляци но уви няма украинци.

    Коментиран от #24

  • 19 Вашето Мнение

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Оне":

    Пълната подкрепа на натю я има още от 2014-та, но това не пречи на Русия да се сдобие с територия равна на две Българии.

    Коментиран от #21

  • 20 Агент Алберт - коритото

    16 2 Отговор
    Китай се обещали на Русия да ги подкрепят след 6 месеца ! Идва Армегедона !

    Коментиран от #22

  • 21 Оне

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Вашето Мнение":

    "Пълната подкрепа на натю я има още от 2014-та"

    Що лъжеш бе? :)

    Коментиран от #28

  • 22 Българка

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Агент Алберт - коритото":

    Хитлер застана пред Москва с един милион въоражени до зъби и калени в битките мъже, след няколко години се гръмна в бункера щото руснаците бяха на метри от него в Берлин. Сега натювските жинжъри с жартиерите едва ли ще смогнат да бегат.
  • 23 От статията се разбира, че е

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Оне":

    Морков за баламурници като тях.

    Коментиран от #29

  • 24 Хмммм

    2 12 Отговор

    До коментар #18 от "Политолог":

    "Всяка държава има народ - без народ няма държава."

    Само да нямаш проблеми с пасоля, защото той не харесва такива неща. Все пак Путлер и Медвежонак казаха, че украйнски народ нЕма.

    Коментиран от #39

  • 25 От страни

    13 2 Отговор
    Я сакам и я комшийката ама она не ще....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Оне

    1 15 Отговор

    До коментар #23 от "От статията се разбира, че е":

    С други думи, ти не коментираш статията, а си тук да си драскаш опорките от Кремъл.

    Оне!

    Коментиран от #40

  • 30 Украинец

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "Оне":

    А СЛЕД войната ще я има ли Украйна, ще го има ли зеления, и дали тази следвоенната Украйна тогава ще иска в НАТО или в РФ как ти се струва. Отделно дали пък НАТО ще иска следвоенната Украйна - от къде си сигурен.

    Пък ако не си сигурен значи ръсиш лъжи и пропаганда.

    Коментиран от #34

  • 31 Оне

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Вашето Мнение":

    Не "кого", а "за какво" лъжеш. Ето пак!
  • 32 ФЛИЗАТ в НАТО

    14 1 Отговор
    след като им флезе РУСКИЯ.
  • 33 Мдаа..

    9 1 Отговор
    Западът,ЕС и OTAN са провал отвсекъде.Накъде да поемаме,къде ни е Мястото?

    Коментиран от #37

  • 34 Оне

    2 11 Отговор

    До коментар #30 от "Украинец":

    Това какво ще има не е твой проблем, твой проблем е, че не коментираш статията а ръсиш комЦомолски лъжи, че Зеленски искал в НАТО, щот бил "разбит".

    Коментиран от #46

  • 35 ЗЕЛЕНИООООО

    10 1 Отговор
    ЧЕ ТИ КУПИМ КОЛЕЛО , АМА ....ДРУГ ПЪТ.!!!
  • 36 Она

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Оне":

    След войната....остатъците от крайна/Лвов/ ще са с подкрепа от НАТО:)).

    Коментиран от #38

  • 37 Ами

    1 11 Отговор

    До коментар #33 от "Мдаа..":

    вие поемайте към РаЗия и то немедлено.

    Защо се бавите, нали рузкия мир ви е на сърце?
  • 38 Оне

    4 9 Отговор

    До коментар #36 от "Она":

    А да не забравиш, че и гнилия Запад ще се разпадне (прогноза в СССР).

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не забравяй

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Оне":

    И ЕС ЕС и ОТАН също ще се разпаднат.
  • 43 Кремък

    14 1 Отговор
    Евала на Зеления наркоманчик!
    Чувал съм да продават ванелката на футболисти за амнаисет хиляди евро.
    Виждал съм жени да продават плът за милиони.
    Но любителят на колумбийския прашец удари всички в земята.Той прибра милиарди само като си показваше зелената тениска.Майстор актьор,а?
    Джордж Клуни и неговата банда ряпа да ядат.
  • 44 и да го дакаш

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    И да не го дакаш-новороссия няма да влезне в нато..просто и ясно новая русь е била и винаги ще бъде на дядя ваня,бандерците и укрофашагите нямат място върху земята на великите екатерина и петър...отдолу имат.

    Коментиран от #47

  • 45 Оне

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "С други думи":

    С други думи признаваш, че написаното в статиите не те интересува. То ти служи само за претекст.
  • 46 Украинец

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Оне":

    Защо само соросоидни глупости ли са разрешени. Като гледам ти пък изобщо не коментираш статията а само коментарите. Така ли ви учат от посолствоТО.

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Оне

    1 7 Отговор

    До коментар #46 от "Украинец":

    Грешиш, аз коментирам статията и въпросите свързани с нея.

    Коментиран от #53

  • 49 Надиплен

    12 1 Отговор
    Зеленски иска да спасява горкото Нато от Русия. Затова толкова много настоява. Пак се е надрусал порядъчно.
  • 50 С.П.

    12 1 Отговор
    Украйна иска в НАТО, за да въвлече Алианса в пряк военен сблъсък с Русия. Това е ясно и на малките деца. Очевидно е, че ВСУ е на предела на възможностите си и капитулацията ще е неизбежна. Зеленски иска да въвлече във войната и НАТО, без да си дава сметка, че изправя света пред ядрено унищожение.
  • 51 Красимир Петров

    14 1 Отговор
    Не одобрявам действията на Кремъл,но Зеленски стана супер нагъл.

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Украинец

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Оне":

    Така ли и с кой коментар коментира статията - аз не видях такъв. Основно се заяждаш и обиждаш другите. Продължавай в същия дух може и да се издигнеш във вашата ерархия.

    Коментиран от #56

  • 54 Хмммм

    2 15 Отговор

    До коментар #51 от "Красимир Петров":

    Що да е "нагъл", какъв е "проблема"?

    Че иска страната му да е в сравнителна безопасност ли?

    Коментиран от #57

  • 55 Факщуберов

    3 2 Отговор
    Само така! НАТО ги вкара, НАТО да ги изкара!
  • 56 Оне

    1 12 Отговор

    До коментар #53 от "Украинец":

    "Зеленски вече си гарантира подкрепата на НАТО, въпросите са свързани СЛЕД като войната свърши."

    Коментиран от #58, #80

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Украинец

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Оне":

    А ти прочете ли какво съм написал - и там коментира мен а не статията - цитат "Пак си препил с бояришник". Както казах продължавай в същия дух може да се издигнеш в ерархията.

    Коментиран от #61

  • 59 Стига с тоя

    11 0 Отговор
    зеления продънихте ни ушите .....Да ходи да се разбира с ПУТИН и стига занимава цял свят....ревльо....
  • 60 Кат викате зеления

    4 0 Отговор
    Извикайте и Путин ,затворете ги в една стая и да се разберат иначе оправия нема...😄😄😄

    Коментиран от #73

  • 61 Оне

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Украинец":

    Не съм те цитирал, а използвах метафора, за да покажа несъстоятелността на поста ти, и след това съм го подкрепил с коментар ПО ТЕМАТА и ПО СТАТИЯТА. Абе, вие имате ли завършено средно образование?

    Коментиран от #78

  • 62 САМО КОМЕНТИРАМ 😉

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само честния ционист":



    "Киев настоятелно иска в НАТО! Алиансът обмисля отговор"

    Вече и аз искам да ги пуснат в НАТО, докато върви Специалната Военна Операция. Тогава започва Трета Световна Война. А всички знаем МНОЗИНСТВОТО българи на коя страна сме. Нека ПП-ДБ, Герб-СДС и ДПС ни мобилизират и въоръжат. Сигурен съм, че тогава много "пердета" ще паднат и ще се решат разни вътрешни проблеми.
    😂😁🤣


    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мосю дьо Гилотен

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "роялист":

    Даже не си проел статията, че става дума за след като войната приключи.
  • 65 Костадин Костадинов

    0 1 Отговор
    Ако туй стане ще остана бе работа
  • 66 СмЕх в блатото

    0 9 Отговор

    До коментар #62 от "САМО КОМЕНТИРАМ 😉":

    "Тогава започва Трета Световна Война. А всички знаем МНОЗИНСТВОТО българи на коя страна сме."

    Аааа, явно ако "мнозинството българи" (ТМ на Копейкин означаваща под 5 % от българите) сте на страната на рузките фашисти, това ще им спечели ТСВ.

    Какво точмо мислите да направите - ще поемете НАТОвските ядрени ракети ли? :)) И, къде точно? :)

    Коментиран от #68

  • 67 А50

    3 0 Отговор
    Демек заглавието казва, Алианса шикалкави и мисли как да се отърве от 404, но максимално дълго да ги използва срещу Русия.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 СмЕх в блатото

    0 6 Отговор

    До коментар #68 от "Смях в тресавището":

    "Ако дойда да ти монтирам две ракети на оградата дето да са насочени към спалнята и детската стая ти какво ще направиш? "

    Искаш да кажеш нещо като руските ядрени ракети "монтирани" в Калининград и "гледащи" към столиците на всички европейски държави от нещо от сорта на 50 години ли?

    Абе, къде ви намират такива редкоземни елементи?

    Коментиран от #75, #76

  • 70 Стамат

    2 0 Отговор
    Зеленски с тези зелени дрехи много ми прилича на пишман авджия, който е тръгнал на лов, но си е забравил пушката у дома. :)
  • 71 Механик

    5 0 Отговор
    Сигурно всеки от вас е присъствал на следната случка:
    Магазин. Мама, татко и детенце/лайненце гледат реклама/промоция на шоколади "Милка", където пред една голяма, лилава, картонена крава за наредени камара шоколадчета.Малкото дрисненце се тръшка по пода и вряка пискливо понеже иска да му купят кравата и то на всяка цена. Не иска шоколадче, не иска нищо-то иска това което не се продава и го иска НА ВСЯКА ЦЕНА. Не му пука на гувненцето ,че хората са шокирани от поведението му. То ИСКА! Днес иска кравичка, утре иска атомна бомбичка... Знае, че чичо Сам го "обичка" и ще му даде желаното.
  • 72 "Киев настоятелно иска"

    2 0 Отговор
    цял свят да изгори, заради тях! А защо? Преди тях, колко страни загинаха, па кво?
    Югославия? Ирак, Либия, Сирия са руини... Във виетнам фашистан хвърлял отрови по територията за да се унищожава растителността, но там хора живеят, пият водата и ядат ориза от тези полета... А сега, заради некаква си Крайна да загинат натовските страни, Русия, да има поражения и по цял свят?
    Рашъните нямат проблем с това, ако фашистан още напрират, дават вече какво ли не на крайните. ФАЩ с илюзии си мислят, че само Европа и Русия ще загинат, а те там далече ще си останат! Ще видим!
  • 73 Хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Кат викате зеления":

    Путин има черен пояс по джудо. Ще тушира Зеления за нула време.

    Коментиран от #79

  • 74 Да, бе

    2 0 Отговор
    Ами вземете ги, бе драги смехурковци, че тоя път Варшавският договор ще е до Исландия, а на запад ще е пустош без въглероден отпечатък за хилядолетия...
  • 75 Ей улав

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "СмЕх в блатото":

    Ракетите които искаха да монтират американците на на украинската граница и да сочат към Москва, удрят целта преди да реагира системата за сигурност! А в Гърция 2014 година показваха как украинци хвърлят в Крим руснаци от 8-мия етаж! Ама то акъл требе! Откъде ви намират такива изкопаеми?
  • 76 Иначе ме трият

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "СмЕх в блатото":

    Заповед отгоре! Трябва да сме чисти пред робовладелеца ни!
  • 77 хххх

    3 0 Отговор
    Това е като настоятелно да питаш жена дали иска да я минете..
  • 78 Хм, хм

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Оне":

    Ни съ напъвай. Оценихме ти всичките образования.
  • 79 Дупничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Хаха":

    Слаба рикия, баце има каратистки пояс. Напрао ги е утепал и двамата. Само не знам що му лепнаха тва „прани гащи“, неква причина требва да има.
  • 80 Бат Вальо

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Оне":

    След войната ... няма да има УкраИна ...
  • 81 ганю

    0 0 Отговор
    ще има чернобил на шеста степен
    като задуха към европа
Новини по държави: