Отидете към основна версия

9 778 131

Руската армия ще напусне Бахмут

  • бахмут-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • контраофанзива-
  • микола маломуж

Руските войници могат да напуснат града, защото е трудно да го задържат

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руснаците са в плачевно положение в Бахмут. Това мнение изрази бившият ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал Микола Маломуж, предаде агенция УНИАН.

„На първо място, трябва да се каже, че няма да предприемем фронтална атака срещу Бахмут. Ще проведем операция по фланговете - тази стратегия продължава да се развива сега, това е на юг и на север от Бахмут. Противникът е в полуобкръжение", казва Маломуж. Той отбеляза, че руските войници могат да напуснат града, защото е трудно да го задържат.

„Врагът губи морал, опитват се да го задържат по всякакъв начин или да го подсилят с някакви средства. Но ние вече усвоихме тактиката за унищожаване на резерва, който те изтеглят в определена посока“, каза Маломуж. Според генерала Бахмут се е превърнал в площадка, където руските окупатори попадат под обстрела на въоръжените сили на Украйна.

До града достигат и гаубици, и ракетни системи. „Бахмут беше символ на поне някакъв успех на окупаторите. Но сега ги унищожаваме там. Следователно руснаците имат перспектива да загубят Бахмут. Вече има разузнавателни данни, че те ще избягат от града, ще го предадат“, каза Маломуж.

Според британското разузнаване руските нашественици започнали да имат големи проблеми със стратегическата защита на Бахмут. Въпреки че боевете в самия град все още не са възобновени, украинските въоръжени сили успешно настъпват по северния и южния фланг, което заплашва сериозно руснаците.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 136 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: