Отидете към основна версия

3 591 54

В Украйна мина разкъса млад мъж пред очите на семейството му

  • украйна-
  • житомирска област-
  • мина-
  • русия-
  • война

Трагичният инцидент е станал в Житомирска област

Снимка: БГНЕС/ EPA

В северната част на Украйна млад мъж пренебрегна предупредителните знаци и бе разкъсан от взривила се мина, поставена от руските окупатори, предаде агенция УНИАН.

Трагичният инцидент е станал в Олевския район на Житомирска област, граничеща с Беларус. Семейство е отишло до гората, но е пренебрегнало знаците „Стоп, мини!“ и „Влизането забранено“. Младият мъж сам е вдигнал бариерата и е пристъпил напред, предаде Главната дирекция на Националната полиция в Житомирска област.

На черен път 23-годишният мъж, шофирайки автомобила си, се е натъкнал на мина. Починал е на място. Следователи на Районното управление на полицията в Коростен са образували наказателно производство по чл. 115 (умишлено убийство) от Наказателния кодекс на Украйна.

Полицията на Житомирска област призовава да се спазват правилата за безопасност. Руските окупатори минираха огромна част от територията на Украйна. Минирани са и земите, които руснаците временно окупираха в северната част на Украйна, когато безуспешно се опитаха да превземат Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: