Тема: Украйна

11 Юли, 2023 14:21 3 592 54

В Украйна мина разкъса млад мъж пред очите на семейството му

  • украйна-
  • житомирска област-
  • мина-
  • русия-
  • война

Трагичният инцидент е станал в Житомирска област

В Украйна мина разкъса млад мъж пред очите на семейството му - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В северната част на Украйна млад мъж пренебрегна предупредителните знаци и бе разкъсан от взривила се мина, поставена от руските окупатори, предаде агенция УНИАН.

Трагичният инцидент е станал в Олевския район на Житомирска област, граничеща с Беларус. Семейство е отишло до гората, но е пренебрегнало знаците „Стоп, мини!“ и „Влизането забранено“. Младият мъж сам е вдигнал бариерата и е пристъпил напред, предаде Главната дирекция на Националната полиция в Житомирска област.

На черен път 23-годишният мъж, шофирайки автомобила си, се е натъкнал на мина. Починал е на място. Следователи на Районното управление на полицията в Коростен са образували наказателно производство по чл. 115 (умишлено убийство) от Наказателния кодекс на Украйна.

Полицията на Житомирска област призовава да се спазват правилата за безопасност. Руските окупатори минираха огромна част от територията на Украйна. Минирани са и земите, които руснаците временно окупираха в северната част на Украйна, когато безуспешно се опитаха да превземат Киев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ксаниба

    65 8 Отговор
    помня, още лятото 2014 в Луганс беше сртанало това.
  • 3 стоян георгиев

    19 68 Отговор
    Явно като няма руски успехи по фронтовете тази новина ще стопли сърцето на българския матрьож.

    Коментиран от #5, #10, #27, #33

  • 4 Интересно

    78 9 Отговор
    Кога я сложиха руснаците тази мина в житомир
    Или понеже ги е шубе да не ги връхлетят вагнеровците от там осрайнците са минирари всичко

    Коментиран от #11

  • 5 Арестович

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    не бе, да втърдим българския сополож
  • 6 Денков

    33 4 Отговор
    Договорите не са важни.Важна е победата!ТЯО и химически оръжия трябва да се ползват.
  • 7 Украйна

    63 7 Отговор
    С касетъчните ще е още по- зле положението. Но ще го разберат по трудния начин. Поне 6 американски военни им го казаха. Но политиците не слушат военните. Зелко пък, вятър го вее на бял кон
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Путин в Житомир

    55 5 Отговор
    Умишлено убийство е да сложиш знаци с предупреждения и бариера и някой да ги пренебрегне... Умишлено убийство е да минираш и после да мразиш Путин, че онзи от първото изречение е загинал. Другари, курсът по начални стъпки в логиката е за вас, тези които ни пробутвате този зелен хайвер.
  • 10 Хахаха

    48 5 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Руски има, украински няма. И Мара бандерката се чуди кво да напише.
  • 11 Очаквайте скоро:

    45 4 Отговор

    До коментар #4 от "Интересно":

    Руснаците заложили мини и по полската граница.
  • 12 Студопор

    53 5 Отговор
    Война е. Тези неща са нормални. От друга страна, защо армия, която завзема територия ще минира пред себе си? Това се прави, когато се защитаваш и отстъпваш. Когато си обсаден. Такъв е случаят с украинската армия.
    Без съмнение мината е била поставена от украинците. Просто сега няма как да кажете, че сами си сърбат попарата и попадат в собствената си клопка, защото ще ви изтрият сайта, ако кажете истината.
    Отделно - много ми е интересно КОЙ и КОГА отиде да направи експертиза и да установи каква е мината и кой я е сложил там?
    Символът Z в момента се исползва от руснаците точно, защото тяхната бойна техника и тази на украинците е идентична. Почнаха да слагат Z, за да се различават. Дали това е случая и с мините?
  • 13 Чума

    59 2 Отговор
    Отговорете на коментар №4, Моля! Това не е Запорожие, а Житомир! Вижте на картата и кажете кога Путин е успял да минира и там? Става като с полския трактор, унищожен от 2000 км с ракета с обсег 300 км! Ето, така ви лъжат!
  • 14 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Другарката Нинова колко оръжие за Украйна изнесе ? За един прЕател питам:)
  • 15 Няма

    6 28 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    отърване от вас дъртите комунисти и русофили

    Коментиран от #51

  • 16 Демократ

    4 51 Отговор
    Минирали са Украйна и земите й, за да умират хората и за да съсипят плодородната почва на световната житница, това е империята на злото в пълния й блясък пред очите ни в 21 век. УЖАС! Ходорковски правилно каза - Путин няма да спре, докато не бъде спрян. Това е чудовището на века!

    Коментиран от #19, #24

  • 17 ЕВРОНЮЗ

    38 1 Отговор
    Горещо препоръчвам на мисирките пишещи в тоя сайт да погледнат в социалните мрежи на Украйна какво пишат Украинците, какво е отношението им към колективния запад и към марионетката изпълняваща длъжността президент на Украйна.... Защото тия хора наистина имат нужда от помощ но просто някой бърка посоките.
  • 18 Крис

    17 1 Отговор
    Явно надписите са били на руски
  • 19 дермокраТ

    24 2 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Минрали руснаците цялата оркраина!! Преди това обстрелваха Донбас 8 години!! А преди това и направих майдан на хорицата, размътиха ги!!! худурковски да става президент на окраина и да маха тоя путин начииии!!!
  • 20 Яворов

    10 2 Отговор
    Как, Мина?! Та това са две хубави очи? Да не е Лора?
  • 21 Маринков

    31 0 Отговор
    Ако искаха и трябваше, Украйна щяха да я приемат в НАТО за един ден преди да започне конфликта и даже преди 2014 когато Крим беше под знамето на Украйна.Сега вече е късно.Парцала ,дори и изпран си остава парцал.САЩ имат нужда от държави които им носят полза. Мнозина не знаят колко конфликти и проблеми ще носи Украйна от тук нататък.Вътрешни и външни.Държава пълна с банди и организирана престъпност ,напомпана с оръжие.Едно е пропагандата която рисува розови картинки,друго е действителноста.Държава в която са смачкани насила опозиция и медии,както и напъдено рускоезично население.И Русия не е китка за мирисане,но смрадта която лъха от Украйна е непоносима...
  • 22 Демократ

    27 2 Отговор
    А тоя е некакъв под човек. Я елате в Гърция на тасос да ги видите украинците как се мъчат и страдат за украйна
  • 23 Демократ

    20 1 Отговор
    А тоя е некакъв под човек. Я елате в Гърция на тасос да ги видите украинците как се мъчат и страдат за украйна

    Коментиран от #30

  • 24 Статистик

    28 1 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Я прочети пак статията. Пише "Житомирска област" -- а руснаците не са стъпвали там!! Просто бандерите са минирали подстъпите откъм Беларус, пък сега някой им виновен!

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 падналия ангел

    26 1 Отговор
    "взривила се мина, поставена от руските окупатори". На 200 км. северозападно от Киев на границата с Беларус има минно поле на територията на Украйна и е поставено от руснаците?
  • 27 стоян георгиев

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Тъжна съм.
  • 28 ДДРОнег

    3 25 Отговор
    московците са убийци и терористи !!!

    Кочината московия е терористична кочина !!!

    Коментиран от #35, #36

  • 29 Демократ

    2 19 Отговор

    До коментар #24 от "Статистик":

    Ти май си зле освен с акъла и с географията. Главата ти е пълна с кремълските опорки, според които Украйна е нападнала себе си и Путин, за да я спаси безчинства на територията на Украйна, а пък Русия водела отечествена война, т.е. пази отечеството си, което никой не е нападнал.. Те затова и нещастните руснаци, изпратени като пушечно месо в Украйна, не знаят защо са там и близките им получават ковчези.

    Коментиран от #32

  • 30 Демократ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Демократ":

    Измисли си друго име, не кради моето,колко пъти ти казах.
  • 31 мара бандерката..

    19 0 Отговор
    За коростен и житомир,не съм чула за русско присъствие,ама в бесарабски и бандерски фронт така пише.
  • 32 бандерски демократ..

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "Демократ":

    А бе умник-кажи кога вова е бил в житомир,а вагнер са положили минное поле в коростень..ето дело е на белоруските партизани,завтра будеть такие новости из ровно и луцька.
  • 33 Българин

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Викаш руснаците минират докато нападат Житомир, че да не отстъпват? Искаш ли клип с укро камаз пълен с мини и как ги заравят масово, даже и по плажовете?
  • 34 Да си спомним

    13 0 Отговор
    Пролетта на 1943 Волина в западна Украйна е окупирана от немските войски и започва мащабни етнически чистки на полското население което живее в тази област.Тази престъпна акция е проведена не от нацистите ,а от украинските националисти които се стремят да очистят полското население от областта.Украинските националисти от ОУН(Организация на украинските националисти(бандеровци)) обкръжават полските села и започват масови убииства на поляци.Убивани са всички - жени ,деца,стари хора и бебета.Жертвите са били разстреляни,насечени на парчета с брадви,бременни жени са били изкормени,грабежи и палежи на домовете на тези поляци.
    А любимото занимание на бандеровците в тези изстъпления и геноцид срещу полското население е било да правят венец- венеца са го правили от малки деца ,като са ги нареждали около стеблото на дърво и са ги връзвали с тел около дървото и тези деца са били оставяни да умрат бавно и мъчително.
    Дори и немците били поразени и шокирани от садизма и извращенията на бандеровците които са изваждали очите на поляците ,разпаряли коремите и извършвали жестоки изтезания.
    Това събитие е известно като Волинското клане и според редица проучвания са убити между 50-60 000 поляци.
    Методите на тези убийства и изтезания които са правели бандеровците са били по жестоки и от Инквизицията от средните векове.
    -Изрязване корема на бременни жени и после се зашивали жива котка вътре
    -Изрязване на корема и напълване с камъни вътре и изхвърляне в реката
    -Обесване

    Коментиран от #41

  • 35 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДДРОнег":

    Ядосана съм.
  • 36 Хи хи хи

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДДРОнег":

    Кончината е софия. Клоака Максима!
  • 37 Въпросче

    12 1 Отговор
    Още миналата година киевската хунта бе минирала 80% от територията на Украйна , че и Черно море ! Пък и как руснаците ще поставят мина в "Северна Украйна " ?
  • 38 Пропа

    5 0 Отговор
    ганда
  • 39 Сатана Z

    10 1 Отговор
    Стотици дечица бяха убити пред очите на своите майки и бащи в Донецк и Луганск от 2014 та досега от украинските нацисти .Кръвта на тези деца е полепнала по ръцете на българските политици продаващи оръжие на терористите от Киев.

    Z
  • 40 666

    9 1 Отговор
    ха ха ха глупавата Мария Атанасова преди да пиши да погледне къде се намира Олевския район на Житомирска област
    смях в залата въпрос дали са руски мините
  • 41 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да си спомним":

    Е ТЕ ТОВА И МЕТОДИТЕ НА МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЯЩО УКРАЙНА ...
  • 42 Джамбaза

    9 1 Отговор
    Ако е бил последния украинец да напишем статия за него.
    Но ще има още стотици хиляди умрели.
  • 43 Кирето

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    То нали като гръмне мината и се представя кой я е заложил и какво производство е! Тече рекламна кампания. Укрите никога и никъде не са и не залагат мини, дори Български . И сигурно се е
  • 44 ванга

    9 1 Отговор
    мда, окупаторите си минирали настъплението. идотите нека ви вярват на простотиите, режимът на укрите си избива народа това е истината.
  • 45 Интересно

    11 0 Отговор
    23 годишен усръинец.
    Къде е спало местното военно окръжие та не го е пратило на фронта?
  • 46 черния

    2 8 Отговор
    Путин още преди година беше категоричен - всички украинци ще бъдат избити, а държавата им унищожена. който се мисли за нещо различно от руснак, или че живее в държава различна от Русия, няма място сред живите. Това са реалностите, който не ги проиема, ще страда! ТБога така е отсъдил!
  • 47 Мисля

    9 0 Отговор
    Сигурно надписа е бил на руски а не на украински и затова не го е разбрал.Сега в Житомир пак ще трябва да учат руски.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Физиотерапевт

    9 1 Отговор
    Ами да свикват.Сега като искат и касетъчни бомби това ще става ежедневие-справка Камбоджа(там още не могат да ги изчистят)
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Има има

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Няма":

    Обеси се и ще се оттървеш.
  • 52 Кирето

    5 1 Отговор
    То нали като гръмне мината и се представя кой я е заложил и какво производство е! Тече рекламна кампания. Укрите никога и никъде не са и не залагат мини, дори Български . И сигурно е някъде където се е набутал в минирано поле точно от укрите, ама така им харесва и друг е виновен.
  • 53 Одит

    5 0 Отговор
    Те и украйнците минираха повече от руснаците?!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: