Отидете към основна версия

5 605 144

Украйна: Защо да убиваме Симонян? Тя е лишена от смисъл

  • руски терористи-
  • маргарита симонян-
  • украйна-
  • фсб-
  • покушение-
  • русия-
  • михайло подоляк-
  • ксения собчак

Руската ФСБ обяви, че е осуетила "опит за убийството на две журналистки"

Снимка: Shutterstock

Украйна отхвърли обвиненията на Русия, че стои зад опита за убийство на руската пропагандистка Маргарита Симонян, напомняйки, че тя така или иначе е безполезна и лишена от всякакъв смисъл.

Руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е осуетила предполагаеми украински заговори за убийство на две известни руски журналистки. Според руските служби мишени са били Маргарита Симонян и Ксения Собчак.

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, отговори в ефир дали Киев има нещо общо с този предполагаем опит за убийство. „Абсолютно очевидно е, че те (журналистките) не влияят на нищо. Симонян и Собчак не играят никаква важна роля в случващото се както в рамките на войната като цяло, така и в рамките на загубата на позиции на Русия в глобалния свят“, каза Подоляк.

„Те са лишени от всякакъв смисъл. Всичко, което правят, е предназначено за тяхната доста странна аудитория. За нас това са абсолютно отсъстващи персонажи. Тяхното убийство не би променило никакви процеси“, каза още Подоляк. Маргарита Симонян наскоро разсмя държавите в НАТО със заплахата си, че Русия може да унищожи Айфеловата кула и Националната галерия на изкуствата във Вашингтон.

„Много съжалявам, че 18-годишното момче, което ми показаха във видеозапис, се оказа толкова заблудено. Какво е чело, какво е гледало, кой е говорил с него, кой е накарал главата му да за замъти толкова, че изведнъж да реши, че грижата за народа му е съвместима с вземането на пари от Украйна, от украинското разузнаване, за да унищожи лидери на общественото мнение в собствената си страна", каза Симонян в отговор за предполагаемия опит за убийство. „Тази година свикнах да живея, чувствайки се като заек в полето, който някой гони с пушка", каза руската пропагандистка.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: