Отидете към основна версия

3 202 53

"Вагнер" вече е в Беларус. Киев отрече за готвени покушения.

  • вагнер-
  • украйна-
  • беларус-
  • русия-
  • маргарита симонян-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин

В Беларус са пристигнали бойци от руската частна армия "Вагнер"

Снимка: БГНЕС/ EPA

На територията на Беларус вече има бойци от групата "Вагнер", по информация на властите в Украйна, Полша и Великобритания. "Тагесшау" цитира говорителя на украинските гранични власти Андрий Демченко, който написа в Телеграм: "Вагнер вече е в Беларус". А Станислав Зарин, заместник-координатор на полските специални служби, изказа предположението, че вероятно няколкостотин наемници от "Вагнер" са били прехвърлени в Беларус. Да припомним, че - именно заради възможна заплаха от Беларус - още в началото на юли Полша започна да укрепва границата си със съседната държава.

Също и британското министерство на отбраната потвърди в ежедневната си сводка за войната в Украйна, че малък контингент от бойци на "Вагнер" е пристигнал в лагер в Беларус.

Киев опроверга Москва за готвени покушения

Украйна отхвърли руските обвинения за планирано покушение срещу две известни лица от медиите и руската пропаганда. За Украйна главната редакторка на държавния телевизионен канал RT Маргарита Симонян и инфлуенсърката Ксения Собчак не играят никаква роля, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

"Те нямат никакво влияние и не са от значение за това, което се случва днес - нито за хода на войната като цяло, нито за това, че в глобалния контекст Русия губи позиции."

Преди това руската тайна служба ФСБ съобщи, че е предотвратила два опита за убийство, поръчани от украинските служби.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: