Отидете към основна версия

6 327 114

Кримският мост ще бъде напълно разрушен, когато украинската армия достигне Азовско море

  • крим-
  • азовско море-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • мост-
  • андрий крамаров

Освобождаването на Крим остава основна стратегическа цел на украинската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ударът на Кримския мост на 17 юли всъщност беше много успешен. За да унищожат напълно тази структура, украинските сили за отбрана трябва да отидат до брега на Азовско море. Това може да се случи преди края на тази година.

Достъпът до Кримския провлак всъщност ще осигури пълен огневи контрол на Въоръжените сили на Украйна над окупирания полуостров. А това ще означава възможност за безпрепятствени удари по вражески бази в Севастопол и други места. Това мнение изрази офицерът от запаса на Въоръжените сили на Украйна, военният експерт Андрий Крамаров, в интервю за OBOZREVATEL.

Противникът обаче прави опит за настъпление в Купянското направление, за да отвлече вниманието на отбранителните сили. Защо тук? Защото само на тази част от фронта окупаторът разполага с най-боеспособни сили, обясни военният експерт. Най-голяма цел на Русия е да постигне определено статукво на фронта, когато нито една от страните няма да може да напредне и фронтовите линии ще се изравнят. Именно на това разчитат в Кремъл, за да започнат "мирни преговори" с Киев. Въоръжените сили на Украйна обаче имат възможности за пореден път да разбият плановете на противника.

Андрий Крамаров коментира и недостига на оръжия и боеприпаси за по-бърза контраатака на фронта. „Струва ми се, че въпросът не е толкова в средствата, които ни предоставят западните партньори. В това отношение подкрепям тезата на генерал Залужни, че имаме собствени средства. Има известна революция на морски дронове, има напредък в производството на ракети с голям обсег от определени типове. Това ни дава възможност да кажем, че разполагаме със собствени средства, за чието използване не е необходимо да искаме разрешение. Освен това ракетите Storm Shadow са много ефективни“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 100 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: