Отидете към основна версия

1 712 24

Ким пак тества нервите на съседите! Северна Корея продължи с изпитанията на балистични ракети

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров-
  • южна корея-
  • ракети

В последно време напрежението на полуострова се засили, тъй като САЩ решиха да разположат стратегическо военно оборудване в Южна Корея, отбелязва Ройтерс

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея тази вечер е изстреляла балистична ракета в морето край източното ѝ крайбрежие, съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея, цитиран от Ройтерс, информира БТА.

Японското министерство на отбраната също съобщи за изстрелването на обект, който би могъл да е севернокорейска балистична ракета.

Все още не е ясен точният брой на балистичните ракети, които КНДР е изстреляла тази вечер, но според източник на информационна агенция Киодо може би става въпрос за няколко.

В последно време напрежението на полуострова се засили, тъй като САЩ решиха да разположат стратегическо военно оборудване в Южна Корея, отбелязва Ройтерс.

Пхенян реагира остро и предупреди, че може да прибегне до използването на ядрени оръжия.

Миналата седмица, часове след като във военноморската база в южнокорейския град Пусан пристигна американска подводница, въоръжена с ядрени балистични ракети, Пхенян отново направи ракетни изпитания. САЩ изпращат подобна подводница в южнокорейските териториални води за първи път от 80-е години насам. Днес в Южна Корея пристигна още една американска атомна подводница.

В събота и неделя Северна Корея изстреля бараж от крилати ракети в Жълто море.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: