Last news in Fakti

20 Юли, 2023 08:50 1 420 5

Пхенян мълчи! Северна Корея все още не комуникира с Вашингтон

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров-
  • сащ

Американски служители бяха озадачени защо войникът е избягал в Северна Корея и очертаха озадачаваща поредица от събития във вторник

Пхенян мълчи! Северна Корея все още не комуникира с Вашингтон  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея все още не е отговорила на действията на САЩ относно безопасността и местонахождението на американски военнослужещ, пресякъл междукорейската граница в уединената страна тази седмица, каза говорител на Държавния департамент в сряда.

"Вчера Пентагонът се свърза с колегите си от Корейската народна армия", каза говорителят на Държавния департамент Матю Милър по време на брифинга си. Моето разбиране е, че на тези съобщения все още не е отговорено", добави той.

Припомняме, че по-рано тази седмица американските военни идентифицираха войник, направил незаконно преминаване в Северна Корея във вторник. Редник Травис Т. Кинг е бил изправен пред дисциплинарни действия, преди да избяга по време на обиколка на силно укрепената гранична зона.

Смята се, че той е в ареста на Севера, но точният му мотив и други подробности остават неясни.

Министърът на отбраната Лойд Остин изрази загриженост за войника и потвърди, че той е задържан в Северна Корея. Официални лица отговарят на случая и работят, за да установят повече информация и да решат ситуацията.

Полковник Айзък Тейлър, говорител на американските сили в Корея, каза, че военните работят с колегите си от Корейската народна армия (KНА) за разрешаване на този инцидент.

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че американски служители в Пентагона, Държавния департамент и ООН работят, за да установят повече информация в опит да разрешат ситуацията.

"В ранен етап сме", каза тя, добавяйки, че основната грижа е да се определи благосъстоянието на войника.

Войникът е бил на цивилна обиколка с група посетители в селото на примирието в Панминджон, когато е пресякъл линията, маркираща границата, каза американски служител. Съвместната зона за сигурност в демилитаризираната зона разделя Кореите след края на Корейската война от 1950-53 г.

Американски служители бяха озадачени защо войникът е избягал в Северна Корея и очертаха озадачаваща поредица от събития във вторник.

Кинг е излежал присъдата си в ареста в Южна Корея за неуточнено нарушение и е бил транспортиран от американската армия до летището, за да се върне в родната си част в Съединените щати, казаха двама служители.

Той вече бил преминал през охраната до портата на летището и след това, поради незнайна причина, решил да избяга, каза служител. На летището се рекламират цивилни обиколки на демилитаризираната зона и Кинг изглежда е решил да се присъедини към такава, добави единият от служителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроатлантик

    25 4 Отговор
    До къде стигнаха САЩ???. Войниците им да търсят убежище в Северна Корея, това е смешно, много смешно.

    Коментиран от #3

  • 2 ХАХАХА

    20 3 Отговор
    Писнало му Травис от демокрация и джендър порядки в армията на ФАЩ и решил да се отърве от тях.
  • 3 1944

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Евроатлантик":

    на батко шаранчетата. на гола кука кълвете.
  • 4 Мефистофел

    14 1 Отговор
    Голям майтап. Оказва се, че е предпочел ареста на Ким пред краварския арест.
    Изводите са ясни.
    Значи краварската демокрация е само един мезпочвен пиар. Не съм сигурен как се наричат тези, които я пропагандират - пиаристи или пиарасти. Извинявам се, за пропуснати букви в определенията.
  • 5 Урюрвкос

    10 0 Отговор
    защо е бягал като никой не го гони