Отидете към основна версия

28 Юли, 2023 18:34, обновена 28 Юли, 2023 18:34 7 419 116

Ракетен удар! Най-малко 15 ранени при взрив в руския град Таганрог

  • русия-
  • украйна-
  • ракета-
  • одеса-
  • таганрог

Обласният управител разказа, че експлозията е станала близо до кафене, за което ТАСС казва, че се е наричало "Градината на Чехов"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 15 души са ранени при взрива в руския град Таганрог, заяви Василий Голубев, областният управител на Ростовска област, в която се намира този руски град с население от 250 000 души, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Областният управител каза, че вероятно се е взривила ракета в центъра на града. Той поясни, че ранените са получили наранявания от изпочупени при взрива стъкла. Седем от ранените са приети в болница.

Обласният управител разказа, че експлозията е станала близо до кафене, за което ТАСС казва, че се е наричало "Градината на Чехов". Епицентърът на взрива е бил на територията на Таганрогския художествен музей, добави областният управител на Ростовска област. В резултат на взрива е разрушена една стена, покрива на сградата и други постройки. Избити са прозорците и балконите на съседна триетажна сграда.

Руското министерство на отбраната отделно обяви, че Киев днес е нанесъл удар по жилищна инфраструктура на Таганрог с ракета С-200, преобразувана в ударна ракета, предаде ТАСС. Ракетата е била прехваната от руските сили във въздуха и отломки от нея са паднали в града. Министерството на отбраната каза, че Киев е извършил терористичен акт в Таганрог, в резултат на който са повредени няколко жилищни сгради и има пострадали сред цивилното население.

Таганрог се намира на около 50 километра от границата на Русия с Украйна, на пътя водещ към пристанищния град Мариупол, окупиран от руските сили след опустошителна обсада през 2022 г., припомня Франс прес.

Няколко града в Южна Русия преживяха подобни инциденти като този в Таганрог от началото на конфликта в Украйна през февруари 2022 г.

Петнадесет души загинаха през октомври в резултат на падане на руски военен самолет в Ейск, град намиращ се в същата област. Машината, пълна с гориво, се разби в жилищен блок, преди да се подпали и да предизвика и пожар в сградата.

Гранични с Украйна руски райони по на северозапад, по-специално Белгородска област, редовно попадат под украински обстрел.

Руските власти обявяват често и за унищожаване на украински дронове. Руското министерство на отбраната днес съобщи, че е прехванало подобен апарат в Московска област.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания