Отидете към основна версия

2 757 131

Володимир Зеленски: Победата на Украйна ще определи пътя за следващите поколения

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • нато-
  • крим

Държавният глава спомена, че защитата на родината в тази война, водена за свободата и независимостта на Украйна, е поставила национални приоритети и защитата на страната е най-големият сред тях

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че победата на Украйна сега ще определи пътя на нацията за поколения напред и ще докаже правотата на ценностите, основоположени преди хиляда години, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Това украинският държавен глава каза в реч, произнесена при честването на днешния Ден на държавността в Украйна.

"За нас да победим сега означава да определим пътя на нацията за поколения напред, да победим означава да утвърдим заветите на ценностите, чиито основи са положени тогава - хиляда години преди мен и вас, това е да изберем да се обединим със света, да изберем да бъдем участници в световната история, да имаме правото на наша собствена национална история", заяви Зеленски.

Украинците не вярват, че Русия няма да поиска да повтори своята агресия, посочи държавният глава на Украйна.

"Ние не вярваме, че Русия няма да поиска да се завърне с агресия, дори и след като изтласкаме нашествениците от цялата наша територия. Но победата на Украйна може и трябва да бъде такава, че всички опити на врага да се върне да не излязат от болната фантазия на онези ненормални хора, които кроят подобни планове", отбеляза президентът на Украйна.

Зеленски спомена, че защитата на страната в тази война, водена за свободата и независимостта на Украйна, е поставила национални приоритети и че именно защитата на страната е най-големият приоритет. Всичко останало се степенува в зависимост от това колко е важно за отбраната и съхраняването на Украйна.

"Нашето желание да победим определи как ще изглежда Украйна в бъдеще. Силна. Свободна. Европейска. Държава без вътрешни раздори. Държава, която цени своето вътрешно единство", заяви Володимир Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: