Отидете към основна версия

3 898 77

Естонското разузнаване: Руските войски не са в състояние да пробият линиите на украинската отбрана

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • крим

В последните дни руските въоръжени сили атакуват основно по направлението Купянск - Сватово - Кременная, в района на Бахмут и в зоната между Донецк и Авдеевка, с минимален успех

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските въоръжени сили няма да бъдат в състояние в близко бъдеще да постигнат решителен пробив в украинската отбрана, затова се опитват да изтощят икономиката и населението на Украйна с ракетни и безпилотни удари, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Мнението изрази естонският полковник Март Вендла пред естонската обществена телевизия.

"В последните дни руските въоръжени сили атакуват основно по направлението Купянск - Сватово - Кременная, в района на Бахмут и в зоната между Донецк и Авдеевка, с минимален успех. Очевидно в близко бъдеще руските войски няма да бъдат в състояние да постигнат решителен пробив в украинската отбрана, затова се опитват с помощта на ракети и щурмови дронове да изтощят икономиката и населението на Украйна", каза отделно той на редовния седмичен брифинг на министерството на отбраната.

Вендла отбеляза, че украинските въоръжени сили са постигнали известни успехи на изток, в района на Бахмут, и на юг, в района на Орехов и Велика Новоселка.

"Същевременно все още не разполагаме с надеждно потвърждение за пробив в първата линия на руската отбрана. Украйна продължава да нанася удари по важни за Русия логистични обекти, за да затрудни снабдяването на фронтовите части", посочи офицерът от разузнаването.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: