Отидете към основна версия

1 655 7

Безкрайна война! Израелски войски убиха трима палестинци край бежанския лагер Дженин

  • израел-
  • палестина-
  • хамас-
  • фатах-
  • ислямски джихад

Войнстващите групировки "Хамас" и "Ислямски джихад" осъдиха убийствата, въпреки че не е известно дали тримата мъже принадлежат към двете организации

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелски войски убиха в неделя трима предполагаеми палестински екстремисти в северната част на Западния бряг, което допълнително ескалира вълна от насилие, предава Асошиейтед Прес. Други двама души, включително млад палестински мъж, за който се смята, че е бил застрелян от екстремистки еврейски заселници, бяха убити през уикенда.

Израелската армия каза, че е застреляла тримата мъже близо до бежанския лагер Дженин - мястото на мащабна военна операция миналия месец. В него се казва, че тримата мъже току-що са излезли от лагера и са били на път да извършат нападение и че от автомобила им е открита пушка M-16.

Войнстващите групи "Хамас" и "Ислямски джихад" осъдиха убийствата, въпреки че не е известно дали тримата мъже принадлежат към двете организации. Израел идентифицира лидера на групата като Наиф Абу Цуик, 26, като каза, че той е бил "водещ военен оперативен агент" от лагера.

Лагерът Дженин е известен като крепост на бойците. Миналия месец армията извърши двудневна офанзива в лагера, убивайки 12 палестинци, включително най-малко осем екстремисти, и нанасяйки големи щети на гъсто населената зона. Израелски войник също беше убит в боевете.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини