Отидете към основна версия

4 407 62

Тройна коалиция! Иран, Русия и Башар Асад заедно действат срещу САЩ на сирийски терен

  • сирия-
  • иран-
  • башар асад-
  • алепо

Нормализирането на връзките между Сирия и арабските държави през тази година създаде благоприятни обстоятелства за засилване на способността на режима на Асад да възстанови контрола си над Сирия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран, Русия и сирийският режим координират насилствена кампания за изгонване на САЩ от Сирия. Тази кампания представлява сериозен риск за силите на САЩ в Сирия и за интересите на САЩ в Близкия изток.

От 7 до 12 юли Иран и сирийският режим увеличиха силите и материалите си до линията на съприкосновение със Сирийските демократични сили (СДС) в североизточна Сирия.

Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната.

Оттогава насам и двете страни са разположили допълнителни сили и материални средства в района с по-ниски темпове. Разполагането на ирански и сирийски сили в Източна Сирия се извършва успоредно с нарастващата оперативна координация с Русия.

От средата на март Русия предоставя разузнавателна информация на Иран, като същевременно провежда по-агресивни полети срещу силите на САЩ в Сирия.

Иран, Русия и сирийският режим също така координират информационна операция, в която лъжливо се твърди, че разполагането е за защита срещу нападение на американските СДФ на контролирана от режима територия.

Силите на САЩ се намират в Сирия в рамките на операцията "Combined Task Force Inherent Resolve", която има за цел военно разгромяване на ИДИЛ чрез партньорство с международната коалиция.

Координацията между Иран, Русия и сирийския режим вероятно е част от по-широка военно-политическа кампания за укрепване на международната легитимност на режима на Асад и за разширяване на иранско-руския контрол върху сирийската територия.

Иран, Русия и сирийският режим имат общ интерес от оттеглянето на американските сили от Сирия. Те съгласуват действията си за постигане на тази цел от ноември миналата година, когато се споразумяха да създадат "координационен център" за кампанията за изгонване на американските сили от Сирия.

Коментари от прорежимни и западни източници отбелязват съгласуването на усилията на иранския, руския и сирийския режим за изгонване на САЩ от Сирия.

Нормализирането на връзките между Сирия и арабските държави през тази година създаде благоприятни обстоятелства за засилване на способността на режима на Асад да възстанови контрола си над Сирия по име, като същевременно укрепи руските и иранските позиции там.

Иранските и руските информационни кампании засилват измислените слухове за нападения от страна на международната коалиция върху територията на сирийския режим.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания