Отидете към основна версия

6 430 128

Украйна свали още един руски боен хеликоптер Ка-52 "Алигатор"

  • русия-
  • украйна-
  • ка-52-
  • хеликоптер

Според изчисленията на проекта Oryx, който пресмята загубите на руска техника въз основа на проверени снимки и видеоклипове, от началото на войната руската армия е загубила 35 от своите 133 най-модерни хеликоптера Ка-52

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няколко руски "военни" телеграмни канала потвърдиха информацията на украинската страна за руски боен хеликоптер Ка-52 "Алигатор", свален в понеделник на южния фронт.

По-рано в понеделник командващият Таврическата групировка на украинските войски генерал Олександър Тарнавски заяви, че бойци от 47-а бригада са свалили Ка-52 чрез преносим зенитно-ракетен комплекс край село Работино, което е едно от основните направления на украинското настъпление.

По-късно в понеделник два канала в Telegram, специализирани в руските военновъздушни сили, Helicopterpilot и Fighterbomber, публикуваха снимки на Ка-52 с надписи "Да бъдеш воин, означава да живееш вечно" и "Вечен полет", а след това z-блогърът (т.е. проруски) Кирил Федоров публикува и снимка на щурмана на сваления хеликоптер.

"Неотдавна помогнахме на този екипаж на Ка-52 с навигация, камера, часовници... за съжаление една подла ракета в гърба - прекъсна живота им. Няма да ви разказвам подробности, но момчетата нямаха никакъв шанс да се спасят", написа Фьодоров (пунктуацията от оригинала е запазена).

Според изчисленията на проекта Oryx, който пресмята загубите на руска техника въз основа на проверени снимки и видеоклипове, от началото на войната руската армия е загубила 35 от своите 133 най-модерни хеликоптера Ка-52.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: