Отидете към основна версия

1 671 18

Израелските сили взривиха дома на палестинец

  • израел-
  • палестина-
  • западния бряг-
  • палестинец

Двама израелски братя на възраст 20 и 22 години бяха застреляни в град Хувара

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската армия взриви дома на палестинец на Западния бряг, който е обвинен в убийството на двама израелски братя, предаде ДПА, съобщи БТА.

Военните публикуваха изображения, на които се вижда как силите за сигурност влизат в многоетажна сграда в бежанския лагер Аскар в покрайнините на град Наблус в Западния бряг. На кадри от видеоклип се вижда как сградата експлодира. Жители на бежанския лагер хвърляха камъни и запалиха гуми докато военните извършваха операцията. Израелско радио, позовавайки се на палестинския Червен полумесец, съобщи, че двама палестинци са пострадали в резултат на стрелба и около 60 са вдишали сълзотворен газ.

Израел твърди, че разрушаванията на сгради имат за цел както да наказват, така и да възпират потенциални нападатели. Правозащитни групи наричат тази тактика "колективно наказание" и я смятат за престъпление. Според палестинци от началото на тази година израелската армия е разрушила домовете на 13 палестинци, участвали в атаки срещу израелци.

Двамата израелски братя на възраст 20 и 22 години бяха застреляни в град Хувара на 26 февруари. След атаката израелски заселници се разбунтуваха, като запалиха къщи, магазини и коли. Най-малко един палестинец загина, а множество други бяха ранени. Заподозреният за извършител на атаката, за когото се предполага, че е член на Хамас, беше убит при операция на израелските военни през март.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини