Last news in Fakti

22 Август, 2023 13:13 1 255 10

Израелските сили са убили палестински боец

  • израел-
  • палестина-
  • палестинци-
  • ивицата газа-
  • западен бряг-
  • ислямски джихад

Палестинското здравно министерство потвърди смъртта на 17-годишен палестинец

Израелските сили са убили палестински боец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелски сили са застреляли палестински боец при сблъсъци, последвали военна операция на окупирания Западен бряг, предаде Ройтерс, като се позова на въоръжената групировка "Ислямски джихад", съобщи БТА.

Израелските въоръжени сили съобщиха, че заподозрени открили огън и хвърлили експлозиви по техни сили близо до град Дженин и че войниците отвърнали на огъня и "отчели попадение". Палестинското здравно министерство потвърди смъртта на 17-годишен палестинец в района. "Ислямски джихад" заяви, че той е бил член на групировката и твърди, че е бил на 18 години.

В палестинския град Хеброн израелските сили за сигурност арестуваха двама палестинци, за които се твърди, че са открили огън от автомобил, в резултат на което вчера загина една израелка. Продължава издирването на друг стрелец, който миналата събота уби двама израелци в селището Хувара.

Въоръжените сили казаха, че през изминалата нощ са арестували общо 32 палестинци. Насилието на Западния бряг се увеличи през последните 15 месеца на фона на чести израелски набези, палестински улични атаки и ответни нападения от страна на еврейски заселници, посочва Ройтерс.

Перспективите за възобновяване на мирните преговори с посредничеството на САЩ, които целяха създаването на палестинска държава на Западния бряг, в ивицата Газа и в Източен Йерусалим, остават неясни близо десет години след прекъсването им.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    7 6 Отговор
    Така не е полит коректно , би трябвало да е израелските сили са убили един агресор. Нищо че окупатори са евреите

    Коментиран от #2

  • 2 Мхм

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Калпазанин":

    А китайците какво правят на Монголска територия

    Коментиран от #3

  • 3 Мартин Л.Кинг

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    А вие защо биете негри?
  • 4 патето Яки

    4 4 Отговор
    трепят демократично в чужда територия с благословията на САЩ
  • 5 Герги

    5 1 Отговор
    Този палестинец не трябва ли да е на училище...
  • 6 Бам Бам

    4 3 Отговор
    Никакъв боец не е бил, пренасял е прострелян младеж и е получил куршум в главата!
  • 7 Защо ДЕМОКРАТИЧНИТЕ

    5 3 Отговор
    не дадат самолети, Ф-35 на палестинците? Защо ЕС не плати милиарди, "помощ" за палестинците?
    Там тази държава, Израел убива всеки ден тези хора и НИЩО? Израел е създадена там, на ПАЛЕСТИНСКА земя 1948-ма година, БЕЗ да питат палестинците, искат или не??? Пък сега всеки ден, години вече биват убивани палестинците? На родната им земя! Дайте да им дадем на тях самолети, ракети, танкове....
    Защо този народ, подобно на т.н."украинци", се защитава от агресор и това не се вижда от "великия запад"?
    Двойни и тройни стандарти? Косово без референдум стана най-голямата американска военна база в тука Европа, но Крим с народен реферемдум, нямал право да се отдели и да си ОСТАНЕ руска военна база?
    Да се убиват палестинци, бямало проблем, но виж за "украинци", цял свят ги орева??? Така, другари не става демокрация! Забравете!
  • 8 муше дъян

    1 2 Отговор
    хава,хава нагила
  • 9 флипп

    1 2 Отговор
    Щом са евреите и ФАЩ може, там всяко убийство на дете е демократичен акт, благословен от всички международни организации

    Коментиран от #10

  • 10 рави Шмулевич

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "флипп":

    момченце ти къде си