Отидете към основна версия

3 414 57

Украйна отвори граничен пункт с Русия за връщащи се бежанци

  • русия-
  • украйна-
  • бежанци-
  • война

Киев многократно е призовавал украинците, живеещи в окупираните от Русия райони на страната, да бягат на украинска територия предвид опасността да бъдат отново задържани

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна отвори граничен пункт с Русия, който беше затворен от началото на войната, за да могат украинските бежанци, принудени да се преместят в Русия, да се върнат у дома, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Преките пътища към районите, контролирани от украинските войски, често са блокирани от фронтовите линии и на много украинци се налага да търсят подслон в Русия, отбелязва агенцията.

Днес украинският вицепремиер Ирина Верешчук каза: „Възможно е и е безопасно да се преминава през хуманитарния коридор Колотиловка-Покровка! ГКПП между украинската Сумска област и руската Белгородска област е отворен от събота", уточни вицепремиерът.

За да се върнат от Русия в контролираните от Украйна региони, бежанците трябваше да поемат по заобиколни пътища през държави от Европейския съюз или през Грузия.

Киев многократно е призовавал украинците, живеещи в окупираните от Русия райони на страната, да бягат на украинска територия предвид опасността да бъдат отново задържани.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: