Отидете към основна версия

3 186 102

Пожари горят в Одеса след руска атака с дронове

  • украйна-
  • одеса-
  • русия-
  • дронове-
  • ракети

Според официалния представител на ВВС на ВСУ Юрий Ихнат силите за противовъздушна отбрана вече са свалили няколко дрона над града

Снимка: Униан

В Киев, Одеса и редица региони на Украйна обявиха въздушна тревога в понеделник сутрин.

Това разкри руската редакция на Би Би Си.

Според официалния представител на ВВС на ВСУ Юрий Ихнат силите за противовъздушна отбрана вече са свалили няколко дрона над Одеса.

В резултат на падащите отломки от свалените ракети в Одеса са избухнали няколко пожара, а прозорците на няколко къщи са били "издухани" от взривната вълна, заяви Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация.

Трима души са били ранени, каза той.

Според министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко най-много са пострадали супермаркет и общежитие на университет, както и жилищни сгради, аптека и автомобили. Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна по-рано заявиха, че са свалили всички цели - 15 ударни дрона "Шахед"-136/131 и осем крилати ракети "Калибър".

Взривове са чути и в Запорожие.

На картата за предупреждение с червен цвят са отбелязани областите Суми, Полтава, Харков, Донецк, Черкаси, Днепропетровск, Кировоград, Запорожие, Николаев, Херсон и Одеса.

Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна предупредиха, че има активност на руската тактическа авиация в източното и югоизточното направление, поради което съществува заплаха от използване на въздушно оръжие.

По-късно те съобщиха, че във водите на Азовско море е регистриран руски бомбардировач Ту-22М3. "Съществува заплаха от използване на крилати ракети", се казва в доклада.

На зазоряване противовъздушната тревога беше отменена.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: