Отидете към основна версия

6 474 85

Украинската армия е прехвърлила резерви към Купянск

  • украйна-
  • купянск-
  • русия-
  • война-
  • армия-
  • войници-
  • резерви

Местните власти наредиха на жителите на населеното място да се евакуират

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия е прехвърлила резерви към купянския участък от фронта с оглед на руското настъпление в Харковска област в Източна Украйна, предаде ДПА, съобщи БТА.

„Позициите са подсилени, дадени са някои методически препоръки и са прехвърлени резерви“, каза пред новинарския телевизионен канал „Ми-Украина“ говорителят на източното командване на украинските въоръжени сили Сергий Черевати.

Според украински и руски военни наблюдатели руската армия е достигнала на около 7 км от град Купянск. Местните власти наредиха на жителите на населеното място да се евакуират. Купянск беше освободен от руската окупация миналата година при успешно украинско контранастъпление в Харковска област.

Украинският президент Володимир Зеленски посети по-рано днес югоизточната Запорожка област и се срещна с военнослужещи, които участват в контраофанзивата в региона, предаде Ройтерс. "Президентът изслуша докладите на командирите за хода на бойните действия в районите на фронтовата линия и обсъди най-проблематичните въпроси на ръководените от тях части", се казва в изявление на пресцентъра на Зеленски.

Военните подчертаха необходимостта от въвеждането системи за радиоелектронна защита и системи за противовъздушна отбрана на първа линия, които да противодействат на вражеските самолети и безпилотни летателни апарати, допълва Укринформ. Освен това те посочиха, че се нуждаят от дронове, тъй като този тип оръжия бързо се губят в условия на настъпление.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: