Отидете към основна версия

13 417 142

Украйна каза как ще приключи войната

  • украйна-
  • андрий юсов-
  • русия-
  • война

Войната ще приключи с освобождаването на украинските земи, подчерта Юсов

Снимка: БГНЕС/ EPA

Киев каза по какъв начин ще приключи войната, започната от Русия. Коментарът бе направен от Андрий Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, цитиран от агенция УНИАН.

"Основният въпрос е как ще завърши войната. Войната ще приключи с освобождаването на украинските земи и създаването на свободна независима украинска суверенна държава като неразделна част от европейската евроатлантическа общност", каза Юсов.

Що се отнася до времето, той отбеляза: „Разбира се, няма да говорим за календара, за дати. Но украинските сили за сигурност и отбрана, целият украински народ прави всичко възможно тази дата да бъде възможно най-скоро.“

Също така, на въпрос каква е причината за неотдавнашното увеличаване на броя на обстрелите в Украйна, Юсов отбеляза, че окупаторите се опитват да унищожат допълнително украинската гражданска инфраструктура.

„Държавата-терорист Русия засили обстрела на гражданската инфраструктура на Украйна, по-специално пристанищната и зърнената инфраструктура. Това е допълнителен отговор на успехите на украинските сили за отбрана в деокупацията на териториите на Украйна. Украйна продължава да освобождава собствените си територии и нашествениците няма да могат да сплашат Украйна и украинците“, подчерта Юсов.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 141 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: