Отидете към основна версия

6 775 233

Украйна ще освободи Крим с военни средства

  • руски терористи-
  • олексий данилов-
  • крим-
  • война-
  • окупация-
  • украйна-
  • русия

Украинският полуостров беше окупиран от руските терористи през 2014 г.

Снимка: Facebook, Володимир Зеленський

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов заяви, че Украйна ще си върне Крим по военен път, защото други варианти няма.

„Най-вероятно това [освобождаването на Крим] ще стане с военни средства, ако страната-агресор не разбере, че трябва да напусне нашата територия. Нямаме друга възможност", каза Данилов. Украинският полуостров Крим бе окупиран от руските терористи през 2014 година.

Данилов добави, че без деокупацията на Крим войната не може да се счита за приключила. А това означава, че следващите поколения няма да могат да живеят в мир и войната ще се наследи от потомците. Данилов подчерта, че само след освобождаването на Крим от незаконната военна окупация Украйна ще има гаранции за сигурност.

По думите му Украйна получава голям брой съобщения за това, че държавата уж не трябва да освобождава Крим, но всички те са анонимни. „И щом един човек, чиновник от НАТО, показа лицето си, веднага получи отговор от цялата световна общност“, каза Данилов, визирайки скандалното изказване на ръководителя на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг - Стиан Йенсен, който заяви, че един от възможните варианти за прекратяване на войната може да бъде Украйна да отстъпи част от своите територии в замяна на членство в НАТО.

Украйна ясно подчертава, че няма да преговаря с терористи и ще освободи всеки сантиметър своя територия, включително Крим. Данилов призна, че това ще е трудно, но рано или късно ЗСУ ще стъпят на полуострова. Крим е легитимна мишена на украинските сили, които се зарекоха да съборят и Кримския мост.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 132 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: