Отидете към основна версия

1 432 4

Най-висока степен на опасност! Италия се бори с горски пожар

  • елба-
  • италия-
  • пожар-
  • горски пожар

До момента 14 хектара са изпепелени, но тази сутрин беше обявено, че пламъците са под контрол

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горски пожар на италианския остров Елба бушува от снощи и наложи евакуацията на 700 души, а италианското министерство на здравеопазването издаде предупреждение за опасно горещо време за 16 града, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Евакуираните бяха от къмпинг и няколко жилищни сгради, каза днес службата за гражданска защита на област Тоскана в онлайн платформата "Екс".

До момента 14 хектара са изпепелени, но тази сутрин бе обявено, че пламъците са под контрол. Ако ситуацията не се влоши, евакуираните могат да върнат в домовете и убежищата си по-късно днес.

Гори между градовете Рио Марина, Порто Адзуро и Ортано са със сериозни щети заради пожара на острова, който е известна туристическа дестинация. За момента няма данни за жертви.

Според противопожарната служба огънят е избухнал снощи и се е разпространил бързо заради вятъра. На много места в останалата част от страната температурите достигнаха до 38 градуса, заяви министерството на здравеопазването. Северните и централните райони на средиземноморската страна са най-засегнати.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: