Last news in Fakti

23 Август, 2023 07:55 1 808 10

В неизвестност! 1100 души липсват след пожара на остров Мауи

  • хаваи-
  • мауи-
  • пожар

Пожарът на Мауи е най-смъртоносният в САЩ през последния един век, отбелязва АФП

В неизвестност! 1100 души липсват след пожара на остров Мауи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хиляда и сто души остават в неизвестност - две седмици след опустошителния пожар на хавайския остров Мауи, предаде Франс прес, като се позова на американското Федерално бюро за разследване, съобщава БТА.

То призова роднините на изчезналите да дадат ДНК проби, за да помогнат за тяхното издирване.

До момента е потвърдена смъртта на 115 човека.

Пожарът на Мауи е най-смъртоносният в САЩ през последния един век, отбелязва АФП.

Огнената стихия унищожи почти напълно Лахайна. Историческият град, който е популярен сред туристите, имаше население от 12 хиляди души преди пожара, който вероятно е най-смъртоносното природно бедствие на Хавайските острови в историята.

Президентът на САЩ Джо Байдън посети Лахайна в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 говеда прости

    15 3 Отговор
    Краварите с един пожар не можаха да се оправят , тръгнали с Русия да се разправят .
  • 3 Пешо

    7 2 Отговор
    И то без СВО в района.
  • 4 Фатки

    2 1 Отговор
    Ядеш буквички,Стайков.
  • 5 Ганьо

    15 1 Отговор
    Вода за пожарните коли е била спряна!!! Полицията е затворила изходите да не могат да напускат хората!!! Най-добрата уж система за известяване за бедствия не са я активирали!!! Интернет и моб тел не са работили!!! Хонолулу са го направили столица през 80сете, защото местните в Лахайна не са искали да си продават свещената земя за хотели и глупости западняшки!!! Полицейският шеф врънкал за увеличение на заплатата /205х му я направили/ същият тип е бил шеф на полицията във Вегас 17 година на големия разтрел!!! Преди няколко месеца местният парламент “гласувал” при бедствие да се променя статута на земята!!! Така местните, които са отделяли няма да могат да си построят отново къщи или бизнесите!!! Застраховките им се отказват поголовно поради тази причина!!! Строителни компании тормозят хората да им изкупят парцелите!!! Дъртака се дотътри чак след 2 седмици за да забрави името на острота на интервю …..!!! Всичко е МНОГО ГНИЛО!!!
  • 6 от снимките

    0 4 Отговор
    и писаното от 2 седмици все едно 80 000 загинали . Справили са се добре . Те са свикнали там на Хавай да има пожари, както в Гърция и Австралия . Като стане неможе да се изгаси . Сигурно не е нарочно . Само с доброволци не може , а е нужен мониторинг на Екокатастрофите . Сега дизел рейса замарси ли както 6 изгорели Държави . Не . Стискат хората за гушата и Урсула ще ни одере живи за пари . Не може общината нищо да направи и лъже, а хората се разболяват . Гаражи няма, пожарникарите са малко, не им купуват коли . И тук има много пожари . Да ходят поне да гасят . Дарете на Хавай пари и ще се построят и оправят .
  • 7 село

    4 0 Отговор
    не може пожар с такива мащаби да е някаква човешка грешка или природно бетствие и снимките и последващата реакция и дейност на управляващите го доказаха. Това е организирано от-до, и най-интересното е, че елита е искал да изкупи всичките къщи за да построи хотели. Очаквам след година да започнат строежите на хотелите
  • 8 Гениално заглавие!

    1 0 Отговор
    "1100 души липват след пожара на остров Мауи"

    Все едно са правили ревизия в някой склад?
  • 9 флипп

    3 0 Отговор
    Гледахте ли интервюто на Бай Дън, сенилния вече е толкова зле, в един момент изцепи " А сега учтиво помоли журналистите да напуснат" Лидера на "свободния" свят не знае къде се намира
  • 10 ИЗБИХА МЕСТНИТЕ КАКТО ИНДИАНЦИТЕ!

    4 0 Отговор
    ТОВА Е НАЙ НОВИЯ ВИД ГЕНОЦИД НА САЩ. ИЗБИТО Е МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА МОЖЕ СВРЪХ БОГАТИ ДА СЕ НАСТАНЯТ ТАМ.