Отидете към основна версия

25 Август, 2023 09:12, обновена 25 Август, 2023 09:12 9 452 272

Битката за Крим! 42 украински дрона удариха полуострова тази нощ

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • дронове

В социалните мрежи кримчани съобщиха за взривове близо до Севастопол, в района на нос Тарханкут, официално потвърждение на тази информация няма

Снимка: БГНЕС/ЕРА

42 дрона са били пуснати тази нощ от украинската армия по Крим. Това твърдят руските военни, утвърждавайки, че всички дронове са били свалени или неутрализирани. Четирите дузини безпилотни летателни апарата са били пуснати наведнъж, като 9 са свалени с действие на ПВО, а 33 са били неутрализирани със средствата на радиоелектронната борба.

Дроновете са се разбили преди да достигнат целта, цитират руските агенции изявлението на Министерството на отбраната. Самите цели не се посочват.

Руският губернатор на Севастопол Михаил Развожаев съобщи за свалени дронове над морето. Заявява че жертви и разрушения няма.

В социалните мрежи кримчани съобщиха за взривове близо до Севастопол, в района на нос Тарханкут. Официално потвърждение на тази информация няма.

В Калужка област, Русия, съобщиха за свалена украинска ракета. Според изявлението на руското МО свалената в ПВО ракета е била модернизирана C-200. Руските военни посочват и че изстрелването на ракетата е опит да бъде нанесен удар по граждански обекти. Според публикации в социалните мрежи ракетата е била свалена в района на военното летище Шайковка, но официално потвърждение на тази информация няма.

Самата държавна агенция ТАСС не потвърждава информацията, но откроява разминаването в нея. Посочва и че разстоянието от границата с Украйна до южната част на Калужка област, където се намира военното летища "Шайковка" е на предела на стандартната далекобойност на С-200 - около 250 км.

ТАСС също така се позовава на руски канали в Telegram, които съобщават и за свалянето на въздушни цели в района но Обнинска и Малоярославец - това е друга част на Калужка област, която е по-близка до Москва.

Също така тази нощ дойдоха съобщения за взривове в небето на Тулска област и в Подмосковието, като двете московски летища "Внуково" и "Домодедово" отново бяха временно затворени.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: