Отидете към основна версия

3 291 9

Цените на петрола продължават да следват низходяща траектория

  • нефт-
  • петрол-
  • опек

В азиатската търговия петролът сорт Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижи с 8 цента или 0,1 на сто до 84,40 долара за барел

Снимка: Shutterstock

Седмичната търговия започна с незначително понижение на цените на петрола, тъй като инвеститорите продължават да са предпазливи на фона на незадоволителните икономически данни от Китай и перспективата за по-нататъшно повишаване на лихвените проценти в САЩ, което може да намали търсенето на суровината, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В азиатската търговия петролът сорт Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижи с 8 цента или 0,1 на сто до 84,40 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол загубиха 5 цента от стойността си или около 0,1 на сто до 79,78 долара за барел.

И двата контракта отчетоха втора поредна седмица на спад, след като президентът на Управлението за федерален резерв на САЩ Джеръм Пауъл каза, че централната банка на САЩ може да се наложи да повиши допълнително лихвите, за да охлади все още твърде високата инфлация.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини