Last news in Fakti

28 Август, 2023 10:33 3 279 9

Цените на петрола продължават да следват низходяща траектория

  • нефт-
  • петрол-
  • опек

В азиатската търговия петролът сорт Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижи с 8 цента или 0,1 на сто до 84,40 долара за барел

Цените на петрола продължават да следват низходяща траектория - 1
Снимка: Shutterstock

Седмичната търговия започна с незначително понижение на цените на петрола, тъй като инвеститорите продължават да са предпазливи на фона на незадоволителните икономически данни от Китай и перспективата за по-нататъшно повишаване на лихвените проценти в САЩ, което може да намали търсенето на суровината, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В азиатската търговия петролът сорт Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижи с 8 цента или 0,1 на сто до 84,40 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол загубиха 5 цента от стойността си или около 0,1 на сто до 79,78 долара за барел.

И двата контракта отчетоха втора поредна седмица на спад, след като президентът на Управлението за федерален резерв на САЩ Джеръм Пауъл каза, че централната банка на САЩ може да се наложи да повиши допълнително лихвите, за да охлади все още твърде високата инфлация.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    37 1 Отговор
    И в България пада! От 84 на 86, а цените на горивата също падат от 1,4 до 1,8, като тенденцията ще се запази до преминаването на 3 лева, като най-евтината цена от години насам.

    Коментиран от #4

  • 2 Асен Василев

    19 5 Отговор
    Важното е да стане 5 лева.. Варели - хах!

    Коментиран от #5

  • 3 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    Кво е Низходяща Траектория? Бухахаха
  • 4 Лост

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Няма го Д.Кирилов да каже,че като обърнем листа и всичко е точно.
  • 5 парапетчо...

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Асен Василев":

    Ние сме на urals,а он е на 70$ барел..разликата е за кокорчо и сие..
  • 6 някой си

    18 2 Отговор
    Тука пишете за каквото се сетите,но на никой от вас не му стиска да излезе и да протестира.

    Коментиран от #8

  • 7 любител

    17 4 Отговор
    браво и така трябва да бъде цените на вън да падат а в Б-я да се качват за да пълнят гушите на крадеца боко и краварчето кирчо. хахаха. да живее сглобката. хахаха.

    Коментиран от #9

  • 8 любител

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "някой си":

    прав си пич прост народ според боко крадеца следва слаба държава. хахаха
  • 9 МММ да

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "любител":

    И навън се покачват. За последната седмица в немско мръдна с около 5 цента нагоре, предната с още 5 цента. Скоро пак ще удари 2 евро. В Бг цената, ще е същата като се премине на по-скъпия.