Отидете към основна версия

7 149 53

„Билд“: Кадиров ще бъде убит от Путин

  • владимир путин-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • чечения-
  • рамзан кадиров-
  • кадиров-
  • кремъл-
  • украйна-
  • вагнер

Кадиров има много силна армия и е открита заплаха за властта на Путин

Снимка: Telegram/ Kadyrov_95

След Евгений Пригожин, основател на частната армия „Вагнер“, чеченският лидер Рамзан Кадиров също може да бъде елиминиран от властта в Кремъл, пише германският вестник „Билд“, цитирайки руския политик Дмитрий Гудков.

Опозиционерът и бивш депутат в Държавната дума на РФ предупреждава, че руският силов апарат сега ще се обърне срещу други влиятелни личности, които заплашват съществуването на режима на Владимир Путин.

Дълго време Кадиров се смяташе за съюзник на Пригожин и го подкрепяше в кампанията му срещу Министерството на отбраната на Руската федерация. Като бивш антикремълски бунтовник във войната в Чечения, мнозина в руския политически елит все още се чувстват неспокойни от Кадиров. Преди години той дори се хвалеше, че убива руски войници.

Досега Путин успяваше да интегрира чеченците в структурата на руската власт. Руският лидер обаче престана да играе ролята на арбитър между различните фракции в Кремъл. Той вече не се справя с тази роля. Кадиров скоро може да последва съдбата на Пригожин.

Защото Кадиров е един от най-големите противници на руската държавност. Кадиров има собствена добре обучена армия. И има голямо влияние, посочва Гудков. Чеченецът е трън в очите на руските силовики и скоро ще има открит конфликт между тях. В Руската федерация смятат , че има заплаха от нов военен бунт.

Междувременно Белият дом беше близо до това да обяви, че Кремъл е отговорен за смъртта на собственика на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, за когото се предполага, че е убит в мистериозната авиокатастрофа. "Всички ние знаем, че Кремъл има дълга история в убийствата на опонентите си", заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. "Много е ясно какво се е случило там", добави тя.

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина при самолетна катастрофа миналата седмица, е бил погребан вчера. Пригожин е бил погребан на частна церемония на гробище в покрайнините на родния си град Санкт Петербург. Руският президент Путин, дългогодишен приятел на Пригожин, не присъства на церемонията. След бунта през юни Путин нарече Пригожин „предател“ и обеща да му отмъсти. Отмъщението се случи точно два месеца след преврата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: