Отидете към основна версия

2 112 64

НАТО: Няма знаци, че Русия възнамерява да атакува държава членка на Алианса

  • русия-
  • нато-
  • владимир путин

Ние сме в пряк контакт, на политическо и военно ниво, с румънския съюзник и съм убеден, че всички елементи ще бъдат изяснени и ще бъдат представени на общественото мнение по прозрачен начин, уточни Джоана

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма индикации за намерения на Русия да атакува държава членка на НАТО. Това заяви заместник генералният секретар на Алианса Мирча Джоана и побърза да допълни, че безпокойството на румънските граждани, които живеят близо до дунавската граница с Украйна, е разбираемо, информира БТА.

“Очевидно, когато слушате на няколкостотин метра или няколко километра от дома си, от работното си място, шума от войната, това създава безпокойство и мъка. Разбирам това. Но няма риск за Румъния, в смисъл да бъдем въвлечени в този конфликт или да имаме разширение на този конфликт към нас“, коментира Джоана, цитиран от Аджерпрес.

Той ще посети Тулча, където бяха открити фрагменти от руски дронове.

”Това не е умишлена атака. Няма индикации за намерение за удар на територията на Румъния. Тече разследване на румънските власти. Ние сме в пряк контакт, на политическо и военно ниво, с румънския съюзник и съм убеден, че всички елементи ще бъдат изяснени и ще бъдат представени на общественото мнение по прозрачен начин“, уточни Джоана.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: