Отидете към основна версия

3 342 61

Враг пред портите на Русия! Военни маневри "Северни брегове" започнаха в Балтийско море

  • германия-
  • балтийско море-
  • военни учения-
  • нато

Военноморските сили на Германия обявиха, че ученията ще включват миниране, стрелба по морски цели, превземане на подводници, воюване с електронни способи, съвместни разузнавателни операции, десанти и отбрана на пристанища

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предвождани от Германия мащабни военноморски учения бяха открити днес в Балтийско море, в близост до бреговете на Латвия и Естония, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Двуседмичните учения под наименованието "Северни брегове" стартираха по план, заяви говорителка на германския военноморски флот в пристанищния град Рощок.

Над 3000 души обслужващ персонал от 14 държави са включени тази година в ученията, които се провеждат всяка година от 2007 г. насам.

Освен балтийските държави участват Италия, Франция, Канада и САЩ.

Флотилията за маневри се състои от 30 кораба и лодки - в това число и една подводница, около 20 самолета и различни десантни плавателни съдове.

Учението, направлявано от отстоящия на около хиляда километра германски град Рощок, има за цел да подобри взаимодействието на съюзниците в Балтийско море.

По информация от германските военноморски сили за първи път учението "Северни брегове" ще се проведе по отбранителен сценарий на НАТО. Днес плавателните съдове, които първоначално се събраха в пристанището на латвийската столица Рига и в близост до него, поеха курс към открито море за първите маневри.

Военноморските сили на Германия обявиха, че ученията ще включват миниране, стрелба по морски цели, превземане на подводници, воюване с електронни способи, съвместни разузнавателни операции, десанти, отбрана на пристанища и ред други действия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: