Отидете към основна версия

6 550 68

На косъм от война в Черно море! Русия взе на прицел цивилен товарен кораб

  • русия-
  • украйна-
  • черно море-
  • зърнена сделка-
  • крим

САЩ и Великобритания вече предупредиха, че Москва може да разшири обхвата на нападенията си срещу украински зърнени съоръжения и да започне да напада цивилни кораби в Черно море

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Риши Сунак заяви днес, че на 24 август руските въоръжени сили са взели на прицел "с множество ракети" цивилен товарен кораб в Черно море, като се позова на разсекретена разузнавателна информация, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Благодарение на разсекретена разузнавателна информация знаем, че на 24 август руските въоръжени сили са взели на прицел с множество ракети цивилен товарен кораб в Черно море", каза Сунак, докато информираше британския парламент за участието си в срещата на върха на Г-20 в Делхи.

Откакто през юли Русия се изтегли от сключената с посредничеството на ООН черноморска зърнена сделка, която позволяваше на Украйна да изнася зърното си, Киев започна да обвинява Москва, че заплашва цивилни кораби в Черно море, посочва Ройтерс. САЩ и Великобритания тогава предупредиха, че Русия може да разшири обхвата на нападенията си срещу украински зърнени съоръжения и да започне да напада цивилни кораби в Черно море.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 76 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: