Отидете към основна версия

8 146 95

Руската армия има един основен проблем и не може да спре настъплението на украинските сили

  • бесарабски фронт-
  • война-
  • контраофанзива-
  • украйна-
  • русия-
  • токмак-
  • александър коваленко

Тактиката на забавяне не решава глобално проблемите на окупационната армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското командване на този етап не може да спре настъплението на Силите за отбрана на Украйна, така че основната задача е забавяне
ⓒ Александър Коваленко

Всъщност всички тези предислокации, прехвърляния на сили и средства на руските окупационни войски (РОВ) не се извършват с цел контраатака или създаване на непробиваема отбрана. Не... Целта е друга.

Русия няма достатъчно сили и средства, както виждаме, за уверена отбрана, но има човешки ресурс, който може да се използва за запълване на окопи,опорни пунктове, траншеи, да напъхат във всяка яма по 3-4 мобилизирани или „елитни“ разузнавателни сили, и по този начин да запълнят всяка локация с... "месо".

Унищожаването на тази маса отнема време. Дори покриването на позициите им с касетни боеприпаси е загуба на време.
И по този начин, като печели време, командването на РОВ е в състояние на постоянно очакване на метеорологични условия, неблагоприятни за настъпване. Дъжд, слана. Според РОВ всичко това ще спре украинските сили за отбрана.

Затова, когато ме питат например за Токмак, отговарям, че не се съмнявам, че в близко бъдеще ще влезем в града, но въпросът е какво ще направят окупаторите? Все пак оставането в Токмак е доброволно самоубийство. По-разумно е да бягат, но командването може да нареди друго. В Токмак могат да оставят гарнизон от хиляда-две души, за да забавят СОУ. Тоест, умишлено да натъпчат града с месо, което ще излезе от там само във формат 200-300-400. И освобождаването му ще отнеме време. Заобикаляне на града, прекъсване на логистиката, достъп до южния сектор.

Пренебрегвайки загубите, руското командване удължава войната, но има един нюанс. Тактиката за запушване на дупки с месо може да има временен ефект, но не решава основния проблем на окупаторите - загубата на отбранителна функционалност. И освен това ще се добави не недостиг, а липса на човешки ресурси.

Това лято наблюдавахме как те разопаковаха резервите си от основната линия за отбрана в зоната за поддръжка на РОВ. Сега, за да поддържат основната линия, те черпят ресурси от изток, Луганска област, Крим и Херсонска област. Тактиката на забавяне не решава глобално проблемите на РОВ, а само ги влошава.

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 119 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: