Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Септември, 2023 21:40 16 362 133

Украинските сили унищожават руския авангард

  • бесарабски фронт-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • виталий портников-
  • черно море-
  • черноморски флот-
  • кораби-
  • крим

За Украйна е важно да изгради собствен флот

Украинските сили унищожават руския авангард - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските въоръжени сили унищожават руския авангард на окупацията
© Виталий Портников

Новините за възможни щети на кораби от Черноморския флот на Руската федерация вече не се възприемат като сензационни. Загубата на всеки кораб е тежък удар за Черноморския флот. Днес този флот се използва от Русия не само като важен инструмент във войната с Украйна, но и като средство за дестабилизация в целия Черноморски басейн.

Русия се опита да направи всичко възможно, за да изтласка корабите на други държави от Черно море. Днес Украйна, която практически загуби флота си по време на окупацията на Крим през 2014 г., „убеждава“ руските кораби да напуснат позициите си.

И вече се появяват предположения, че основната част от Черноморския флот ще бъде принудена да се предислоцира от Севастопол в Новоросийск. Ако това се случи, ще се окаже, че Русия не по случайност започва да изпълнява условията на договора за базиране на Черноморския флот, сключен още през 90-те години.

Тогава изглеждаше очевидно, че базирането на Черноморския флот в Севастопол е временно явление. Че Украйна просто предоставя на съседна държава възможност да подготви предислоцирането на флота в Новоросийск. В края на краищата дори действащата Конституция на Украйна направи невъзможно оставането на чужди военни бази на територията на страната, а за Черноморския флот беше направено специално изключение в преходните разпоредби към Конституцията.

Но руското ръководство имаше други планове. Още тогава. Президентът Борис Елцин настоя за подписване на споразумение за статута на Черноморския флот и, без да постигне разбирателство по този въпрос, отказа както държавно посещение в Киев, така и подписването на т. нар. “голям договор“ между Русия и Украйна.

"Фалшивият зъб" на империята

Москва изхождаше от факта, че не може да има нищо по-постоянно от временното базиране. Че самата база на Черноморския флот в Севастопол ще превърне този град във „фалшив зъб“ на империята на украинска земя, ще позволи да се повлияе на политическата ситуация в Крим и да се предотврати превръщането на полуострова в обикновен украински регион.

От първите години след разпадането на Съветския съюз съдбата на Черноморския флот и статутът на Севастопол станаха част от руската вътрешнополитическа програма. Севастопол беше разглеждан като ключ към възможната окупация на, ако не цяла Украйна, то със сигурност на Крим.

Почти веднага след постигането на споразумение за базиране на Черноморския флот в Севастопол Москва започна да мисли как да удължи срока на това базиране и да се договори за разрешение за модернизиране на своите кораби. В края на краищата споразуменията с Украйна - благодарение на Евгений Марчук - не предполагаха такава актуализация.

"Спасителят" Янукович

Черноморският флот трябваше да напусне Севастопол след изтичане на договора, така че защо му трябваха нови кораби и подводници? А Черноморският флот бавно, но сигурно се превръщаше в бунище за скрап.

Истинският „спасител“ на Черноморския флот беше Виктор Янукович. Харковските споразумения позволиха Черноморският флот да се превърне в класически окупационен контингент, да се постигне появата на нови кораби и увеличаване на числеността на военния персонал. Такъв флот вече беше готов да играе водеща роля в окупацията на Севастопол и целия Крим. И така стана.

Ето защо без унищожаването на този окупационен контингент деокупацията на Крим няма да е лесна задача. И Черно море ще е неспокойно. Така че унищожаването на всеки кораб е истинска борба за мир и триумф на международното право.

За Украйна е важно да изгради собствен флот

Но няма нужда от илюзии. Възможно е дори да се унищожи целия Черноморски флот. След края на войната обаче Турция отново ще отвори проливите за руски военни кораби. И след няколко години Русия ще има възможност да възстанови флота си в Черно море. Да, надявам се, не в Севастопол, а в Новоросийск. Но това ще бъдат същите „пирати на 21 век“. Заплахата няма да изчезне, тя може само да се засили. Следователно не е достатъчно да унищожите нечий друг флот - важно е да изградите свой собствен.

Сигурността на украинските брегове ще бъде гарантирана само когато Украйна ще разполага със собствени военноморски сили, способни да се конкурират с руския флот и да му попречат да заплашва съседните страни. Това трябва да стане един от най-важните изводи на руско-украинската война.

Източник: krymr.com

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    106 27 Отговор
    Как бе ?! С дъска , тиксо , граната , и ластик ли !!!??? Малее..... идиоти !!!
  • 3 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    109 23 Отговор
    Ох, лошо ми стана от смях...

    Коментиран от #63

  • 4 Оги

    109 16 Отговор
    Ясно, скоро руснаците ще капитулират и всичко от Полша до Камчатка става Украйна…….Пххххахахахахаха.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пръц

    72 16 Отговор
    Искам (прося) малко зелено Бело човече.Не бе пак се боцнах
  • 7 Айде ФЪЧ

    104 18 Отговор
    Мара и нейния Бесарабски фронт. ОТКАЗВАМ да чета проЗЗДотии!!!

    Коментиран от #20

  • 8 ГЕРОИ! ПОП'ИЛЯ'ХА 22 Ф'АШ'ИСТК'И

    23 72 Отговор
    РЕПУБЛИКИ ОТ РФ !!!
    ПУТЛЕР, СД-СВАЙСЯ 😂

    Коментиран от #48

  • 9 Бесен-_Язовец

    29 74 Отговор
    Писнаха ми тия 3 дни на Путьо.
    СЛАВА ВСУ

    Коментиран от #111

  • 10 КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА

    47 96 Отговор
    ТЪЙ УБИЙСТВЕНА В СВЕТА, ТЯ Е МАЙКА НА ТЕРОРА, НАЙ-УЖАСЕН ЗА СВЕТА .

    Само за 35 години от комунистическата си революция 1917 г. до 1953 г. това кръволошко чудовище избива 53 милиона от поробените от него народи и нации . 10 милиона избити по време на „революцията им“, 36 милиона по време на чистките на Сталин, 7 милиона от гладомора срещу украинците – общо 56 милиона .

    Няма съседна на Русия държава, нация, народ, който да не е бил нападнат, поробен, ограбен и избит от нея . Над сто народа са жертвите на нападенията това кръвожадно чудовище – Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Унгария (1956 г) , Чехия и Словакия (1968 г), България (1916 и 1944 г.) , Китай, Афганистан, Чечения, Грузия, Украйна и всички от бившите съветски републики и сегашни такива в състава й - якути, буряти, евенки, чукотци, уйгури, казахи, узбеки, таджики, азери, туркмени, киргизи, арменци, българи, татари, калмики, балкирци , индианци и ескимоси в Аляска и много други , а естествените етнически граници на Русия са само северозападните й европейски земи – Московска, Лениградска , Новгородска и Псковска област . Всички друго до Далечния изток и на юг са завладяни, поробени и окрадени от нея народи .

    Ама по други крещи, че били колонизатори . А тя е най-голямия и най-кръвожадния такъв .

    И КАК НЯМА ВСЯКА СВОБОДО-ЛЮБИВА ДЪРЖАВА ДА СЕ ВЪОРЪЖАВА ДО ЗЪБИ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ОТ ТОВА НЕНАСИТНО ЧУДОВИЩЕ ?

    Рейгън я рухна, сега й предстои същото .

    Коментиран от #89, #95, #125

  • 11 Българин

    81 18 Отговор
    Факти, кога ще пишете за тези неща??! "Но доказателствата, събрани и анализирани от в. "Ню Йорк таймс", включително фрагменти от ракетата, сателитни изображения, свидетелски разкази и постове в социалните мрежи категорично водят до извода, че катастрофалният удар по пазара в Константиновка е бил резултат от заблудена украинска противовъздушна ракета, изстреляна от ракетна система "Бук".
  • 12 Хахахаха

    26 70 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    И каква е реалността? Фактите са, че повечето кораби от руския флот ги натовариха с морска вода! Крайцера го претовариха с морска вода.

    Коментиран от #19

  • 13 НЕМА ДВЕ СЪМНЕНИЯ

    49 11 Отговор
    НАПЪЛНО В СТИЛА НА ПРЕПИС ВАЧКАМАРлА.............
  • 14 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 73 Отговор
    Путин е масов убиец Русия е международен терорист
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо

    49 13 Отговор
    Сега зеления ще ви поиска онази черупка - експонатната фрегата , дет е музей в момента да се бие с нея
    И ще му я дадете на буксир
  • 17 ОФСЪ 🐑

    48 8 Отговор
    Как може да си толкоз про.та МА. Скъсай си дипломата
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хихихи

    23 20 Отговор

    До коментар #12 от "Хахахаха":

    За да бъдем точни 27 кораба ,катери и подводница.
    Факт

    Коментиран от #21

  • 20 Ама недей

    20 39 Отговор

    До коментар #7 от "Айде ФЪЧ":

    Да четеш бре , Червено Чаршафче .
    Недей и да пишеш .
    Чети си руската пропаганда и недей , ама недей да четеш Мара.
    Нали си умник .

    Коментиран от #30

  • 21 Хахахаха

    21 31 Отговор

    До коментар #19 от "Хихихи":

    Така е. И то потопени от държава, която няма черноморски флот! Какво да се пише повече.

    Коментиран от #41

  • 22 Мис Нидерландия

    38 10 Отговор
    И Радецки гордо плува по Украински води.Нал ще го подаряваме
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ПЕРО

    45 16 Отговор
    ОТНОВО ЩЕ РАЗШИРЯВАТ УКРАИНСКИТЕ ГРОБИЩА

    Коментиран от #62

  • 26 Илиев

    4 10 Отговор
    100 % е истина нЕма съмнения....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Човекът амфибия

    17 46 Отговор
    Русия я закърши...
    Бая сълзи ще бърши....
    ВСУ ще я прекърши
    И всичко ще свърши !

    Коментиран от #46

  • 29 МОЛНИЯ !

    20 44 Отговор
    Путлер официално обяви Нова Мобилизация на блатата!
    Започнаха Бунтове в Маскал, Питере, Екатеринбург, Казан, Ингушетия,и цяла Московия!
    Напрежението се покачва!
    4 руски ГУБЕРНАТОРИ обявиха на Путьо ,че няма пари за заплати на Мобилизираните!
    КРЕМЛЯ е пред ФАЛИТ

    Коментиран от #35, #38

  • 30 Тодоров

    30 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ама недей":

    Сам си пишеш плюсовете. Недоразвити сукалчета журналисти.
  • 31 Ще си налягат парцалите,я!

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Че ще ги хване Магнита.

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КОТарАК

    29 10 Отговор
    Бесарабските дбили се разпениха 😂
  • 34 стоян георгиев

    20 7 Отговор
    Хахах, ама сте жалки!
  • 35 Зърнар

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "МОЛНИЯ !":

    Да им пратим житото!
  • 36 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 9 Отговор

    До коментар #31 от "Ще си налягат парцалите,я!":

    Точно ! И Магнита ще ги хване и Роко , а от тях измъкване няма !
  • 37 Бесен-_ Язовец

    17 6 Отговор
    Смешен сайт
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 стоян георгиев - малкийоо

    32 13 Отговор
    Абе къъффф флот ще гради Окрайна след като скоро няма да имат изобщо излаз на море?

    Коментиран от #40

  • 40 Колко Скоро ма ге'й?

    7 18 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев - малкийоо":

    3 ДНЯ ?
  • 41 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    15 26 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    Сърдечни поздрави . Гений си ! Само ти пръв видя и формулира гениалния , безпрецедентен подвиг !

    Че една страна - храбра и интелигентна Украйна , без да има никакъв флот, прати на дъното половината (засега) флот на държава с огромен боен флот .

    А, какво ли щеше да бъде, ако Украйна имаше десетина подводници от клас "Охайо" и 30-40 F-22 Раптър и десетина Б-2 ?

    Велик и храбър народ, как да не го подпомагаш с душа и сърце , за да ни отърве от Империята на злото, съсипала, разорила и унищожила и Майка България ?

    Коментиран от #60, #67, #96

  • 42 Мир

    11 28 Отговор
    Колкото по-скоро рашките напуснат Крим, толкова по-скоро светът ще стане мирен.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 стоян георгиев

    29 11 Отговор
    Сигурно ше правят днепърски флот краинските фашисти от гумени лодки подарък от България
  • 45 ДАААААА....

    15 26 Отговор
    МАСКАЛ Е ПРЕД ФАЛИТ И ПЪЛЕН РАЗГРОМ В УКРАЙНА!
    СКОРО БЛАТНИТЕ МОНГОЛОИДИ ШЕ ОВЕСЯТ ХИПОФИЗНИЯ СОЦИОПАТ - ТНЕ ХУЙЛО , НА ..СПАСКАТА БАШНЯ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ПЕТОЛЪЧКИ И НАЦИСТИ ОТ КРЕМЛЯ

    Коментиран от #50, #56, #73, #74

  • 46 Тодоров

    28 9 Отговор

    До коментар #28 от "Човекът амфибия":

    Явно към тази статия всички ЦЕНТуриони се опитват да заработят допълнително. Истината е една - да не кажа Украйна, но Зеленско-еврейската хунта е пътник. Независимо ТУК какви простотии се пишат и коментират. Особено от този Бесарабски фронт.

    Коментиран от #51

  • 47 факт

    33 8 Отговор
    Тя работата на Украйна стана като в оня виц "може да се нас.ерем, обаче няма да се излагаме!" 🤣
  • 48 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    13 16 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРОИ! ПОП'ИЛЯ'ХА 22 Ф'АШ'ИСТК'И":

    Браво, Гоше ! Велика сила си . Много гениално констатираш , че Украйна победи 22 руски републики барабар с присъюзните им Китай, Северна Корея и Иран . Бог да те благослови .
  • 49 Клетви и пожелания

    24 9 Отговор
    Ямно няма победи вече за укро-райха, дори и малки. Останаха само пожелания. И така с пожелания и обещания ще водим пропагандише
  • 50 Даа...

    8 4 Отговор

    До коментар #45 от "ДАААААА....":

    А ти - пред пълен енцефалит !
  • 51 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 24 Отговор

    До коментар #46 от "Тодоров":

    Ами, русофилецо,какво да ти кажа ? Прав си . Зеленски с храбрата си армия е пътник към.... Москва, да освободи и крепостните путлеропитеци най-накрая .

    Коментиран от #58, #75

  • 52 Това

    15 8 Отговор

    До коментар #38 от "ЗАКРИВААААЙ,.. ЗАКРИВАЙ":

    Да ти не е , като кога бащата ти разбра че си модерен европолов , и те изхвърли да идеш по нужда на улицата ?!
  • 53 Бамби

    20 11 Отговор
    Вече го унищожиха руският флот, ха-ха! Откачалници, иска йм се! То бива бива лъжи, но чак толкова да си вярват....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХА МОНГ'ОЛОИ'ДИТЕ

    12 14 Отговор
    БЛАТНИ,..ОТ...3 -ДНЯ И ВСЕ ДО...3-та МОБИЛИЗАЦИЯ И..ТО !
    УМРЕМ ОТ СРАМ

    Коментиран от #65

  • 58 Тизе

    10 8 Отговор

    До коментар #51 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Си по праззз от моите офци бре ! И они украинска люцерна нечат да пасат !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тизе

    12 5 Отговор

    До коментар #41 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Па да видиш , какво чеше да е , ако имаше и ти мозък у кратуната !?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Калпазанин

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    То си е за смях, ама горката не го разбира. Токова и е акъла не е виновна, авангардсе да е бил храстите и дърветата дето им пречели
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 15 Отговор

    До коментар #59 от "Тити":

    Кой кого е?бал все като тебе е казал, путинопитеко .

    Коментиран от #72, #116

  • 69 Тодоров

    9 7 Отговор

    До коментар #64 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Пак ли сам си постави плюса.
  • 70 Владко Кузов /последния софиянец/

    9 12 Отговор
    Колкото повече избити комунисти, толкова по сигурен Свят
  • 71 гост

    15 5 Отговор
    Вие минахте кумонистическата пропаданда бе джендари
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Мноу

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "ДАААААА....":

    Яко!
  • 75 Тодоров

    22 8 Отговор

    До коментар #51 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Първо, ти с колко ника се подвизаваш тук. Конкретно - прав си, Зеленски и неговата храбра армия са пътници към..........безкрайните ловни полета на индианците - образно казано. Пиша си +.

    Коментиран от #80

  • 76 факт

    17 7 Отговор
    Не ви ли писна да пишете лъжи денонощно ? Един ден ще ви се търси отговорност ! А той наближава .

    Коментиран от #86

  • 77 Тизе

    6 6 Отговор

    До коментар #64 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Мое да бръкаш само на ората у гащите , ама с тоя кози акъл , мислиш дека това , с кое се ръкуваш , ти вика - здрасти !
  • 78 ХА ХА

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "Йеж па тоа":

    Добре си го написал, само дето си объркал американците с руснаците.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Тодоров":

    А ти с колко ника се подвизаваш, щото тодоров го срещам за първи път.
  • 81 извинете,

    12 6 Отговор
    колко кораба наброява великият украински флот?!? Аз търсих, търсих, ама намерих само едно число -нула!

    Коментиран от #83, #90

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хайл 14/88

    6 3 Отговор

    До коментар #81 от "извинете,":

    Много си намерил даже...имат едни картонени с гребла
  • 84 ХА ХА

    8 10 Отговор
    Копейките са бесни, гризът клавиши плюят екрани и пяно се стича по бадата ХА ХА ХА ХА всичко е наред.
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 85 УКРИТЕ. СА. РУСКИТЕ. МАКЕТА

    9 6 Отговор
    ИМАТ. КОРАБИ. КОЛКОТО. ИМА. МЪКИДОНИЯТА
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Маша

    8 5 Отговор
    Ха, ха, ха! Бесарабски фронт! Смях, смях, смях!
  • 88 Пожара

    6 8 Отговор
    Голема е вероятноста новата столица на пиенгурите да е Владевосток,ма дрогара Си требе да разреши! Така Пу Си че е близо до партиегеносените Кимчо и Сичо.
  • 89 Доктора

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА":

    Бързо в Курило или Четвърти колометър на лечение. Не отлагай. Състоянието ти е спешно. Параноидната шизофрения е много опасно състояние

    Коментиран от #100

  • 90 ХА ХА

    5 5 Отговор

    До коментар #81 от "извинете,":

    Както вървят нещата черноморския флот след месец-два ще е със същото число.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ооо

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Тити":

    Тити колко излапа не мити
  • 93 Анубис

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Ако имаш силици....защото са твърди кориците на дипломите, свий ги....и знаеш къде да ги сложиш....
  • 94 Голям праз

    5 3 Отговор
    Сериозно! А бе Фютки , вие е пияни ли сте?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Жъээж

    1 5 Отговор
    На Факти, фактите са факт,факт.
  • 98 Жъээж

    3 3 Отговор
    На Факти, фактите са факт,факт.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ХА ХА

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Доктора":

    ХА ХА тоа па ти акъл немаш за себе си, на другите ше даваш.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Хммм

    7 6 Отговор
    Отдавна не вярвам на новини от Украйна. Руснаците може да са в Киев ама украинците пак ще казват че бият и унищожават врага.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Матей

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Тривишия,голям смях:))) ...пиши пиши,да имаме на какво да се посмеем:))
  • 105 Независим

    14 6 Отговор
    Аман от Бесарабскоукраинска пропаганда. Като напишат отдолу Бесарабия и си мислят че ги свързваме с бесарабските българи.
    Тъпа укропропаганда
  • 106 Последния Софиянец

    9 13 Отговор
    само от млатене разбира ватника и продажната копейка

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Първият Селянин

    6 1 Отговор

    До коментар #106 от "Последния Софиянец":

    Селски колкото по те рита у глъвътъ катъра Стамат, ставаш все по голям лауреат
  • 110 Денис биполярният

    4 1 Отговор
    Браво колежке още малко и ще ме настигнеш.
  • 111 Мара Бесарапска

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен-_Язовец":

    Пак ва нахраних, мноооого съм добра...с Джамбаза що народ направихме русофили, не е истина.
  • 112 Бесен арабин

    10 3 Отговор
    Все едни и същи кретенизми.Унищожен руски авангард...украински флот...Украйна изтича в канала,бе,кр.тени !Бягайте,и може да спасите жалките си животи.
  • 113 Украйна

    4 1 Отговор
    Може да нямат морски флот но имат блатен и речен подводен.
  • 114 гОСТ

    2 1 Отговор
    Това на снимката към статията е Украинския( бивш) флагмански кораб ))) Ясно се вижда защо е бивш )))
  • 115 Харон

    2 3 Отговор
    Нови силни експлозии в бухтата на Севастопол....
  • 116 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Сменяй хапчетета с по-силни!
    Тия вече не работят правилно!

    Коментиран от #120

  • 117 Харон

    1 4 Отговор
    На 20 септември, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували командния пункт на руските войски в град Севастопол в Крим, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на Службата за стратегически комуникации на Службата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна.
    На 20 септември сутринта Въоръжените сили на Украйна нанесоха успешна атака срещу командния пункт на Черноморския флот на окупаторите край Верхнесадово“. СЛАВА УКРАИНА!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Р.К.И.

    2 1 Отговор
    Изводът? Не трябва да съществува държава Русия, за да няма напрежение.
  • 124 МГанчев

    1 1 Отговор
    ,Украйна трябва да изгради собствен флот" ???????
    Нямам думи!
  • 125 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА":

    Прекрасен коментар. Като за учебник!
  • 126 Джуджето Путиняк не излиза от бункера,

    0 1 Отговор
    по точно от тоалетната на Бункера, а Джуджето Зеленчук обикаля света!
  • 127 Тодор Колев

    1 0 Отговор
    Новото наименование на бандеро-еврейско-украинската хумористична група на клоуна Зеленски е "Безарабски фронт"!
  • 128 ганю

    1 0 Отговор
    доста време ще падат ракети върху украински кораби
    няма да изградите нищо
  • 129 Гошо

    0 0 Отговор
    Само глyпocти
  • 130 Александър

    0 0 Отговор
    Марийке, когато човек говори с друг, обикновено си сваля тъмни те очила и гледа събеседника си в очите! Аз не знам с тях ли се къ пеш, или само когато публикуваш лъжи?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Александър

    0 0 Отговор
    Те все удари нанасят и ударени ходят! И лъжат като за световно!Кат техния кмет, дето го биха преди години, подобно на Кубрат, пак бития!
Новини по държави: