Отидете към основна версия

2 983 14

Азербайджан: Постигнахме целите на операцията в Нагорни Карабах

  • нагорни карабах-
  • армения-
  • русия-
  • турция-
  • азербайджан-
  • илхам алиев

Азербайджан започна днес военна операция с твърдението, че трябва да възстанови конституционния ред

Снимка: БГНЕС/ EPA

Азербайджан е близо до постигането на основните цели на операцията си в Нагорни Карабах, като някои от военните мишени са неутрализирани, съобщи днес съветникът на азербайджанския президент Илхам Алиев - Хикмет Хаджиев, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Същевременно азербайджански прокурори, цитирани от Ройтерс, съобщиха, че мирен гражданин е бил убит днес в контролирания от Азербайджан град Шуша в Нагорни Карабах.

Азербайджан започна днес в района военна операция с твърдението, че трябва да възстанови конституционния ред там и да изтласка арменските военни части от своята територия, посочва Ройтерс. Армения отрече да поддържа военно присъствие в района. Ройтерс отбелязва, че от видеа от главния град на Нагорни Карабах, публикувани в социалните мрежи, е ехтял мощен обстрел.

На свой ред агенция Интерфакс разпространи информация от арменското правителство, че премиерът на Армения Никол Пашинян и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън са обсъдили ситуацията в Нагорни Карабах, като е била заявена нуждата от понижаване на напрежението. По думи на Хикмет Хаджиев лидерите на сепаратистките сили в Нагорни Карабах са предложили прекратяване на огъня и преговори с Баку.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини