Отидете към основна версия

24 Октомври, 2023 23:24, обновена 24 Октомври, 2023 23:24 3 552 112

Киев: Ще унищожим Кримския мост, когато му дойде времето

  • крим-
  • кримски мост-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски

На 21 юли президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Кримският мост е легитимна цел за Киев, защото руснаците транспортират оръжие по него

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Военноморските сили на украинските въоръжени сили капитан 3-ти ранг Дмитрий Плетенчук каза, че защитниците окончателно ще унищожат Кримския мост, когато ситуацията го изисква, предава "Украинская правда“.

"За разлика от руснаците, ние не страдаме от символизъм. Това е много полезно при водене на бойни действия с ограничени ресурси. Ако, условно, на рождения ден на така наречения президент на Руската федерация, те имат задачата да вземат нещо някъде, то ние нямаме такова нещо. И съответно това малко улеснява нашата задача. Следователно този (Кримски) мост, разбира се, ще бъде разрушен, но ще бъде разрушен, когато ситуацията го изисква“, заяви Плетенчук в интервю пред "Укринформ“.

Според него основната цел на съществуването на моста е логистичната подкрепа за групировката на руските сили както в самия Крим, така и групировката на левия бряг на Днепър. Плетенчук подчерта, че ВСУ ще унищожат моста, "когато е необходимо да се отрежат логистичните опашки на Крим и да се превърне в остров“.

"Затова трябва да изчакате подходящия момент“, отбеляза говорителят на ВМС .

На 21 юли президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Кримският мост е легитимна цел за Украйна, защото руснаците транспортират оръжие по него. Според него тази цел трябва да бъде "неутрализирана“. "Целта е да върнем целия Крим, защото това е наша суверенна територия... Керченският мост не е някакъв малък логистичен път".

"Той се използва за доставка на боеприпаси и милитаризиране на полуостров Крим. За нас е ясно, че това вражеско съоръжение , изградено извън международното право, следователно е ясно, че това е наша цел и всяка цел, която носи война, а не мир, трябва да бъде неутрализирана“, посочи той.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 97 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: