Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Октомври, 2023 11:42 3 777 84

"Сибир"! В Украйна сформираха нов боен отряд от руснаци

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • доброволци-
  • войници

За разлика от доброволчески групи като Легиона "Свобода на Русия“, които обявиха подкрепа за Украйна, войниците са част от редовната украинска армия и очакват да бъдат изпратени в битка много скоро

"Сибир"! В Украйна сформираха нов боен отряд от руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е сформиран нов батальон - "Сибир“, който е изцяло съставен от граждани на Руската федерация, съобщава Bloomberg.

Батальонът е събрал десетки руснаци и хора от етническите малцинства в Русия, пътували през трети страни, за да се присъединят към украинската армия, според служители в тренировъчния лагер, където се води обучението на попълненията.

За разлика от доброволчески групи като Легиона "Свобода на Русия“, които обявиха подкрепа за Украйна, войниците са част от редовната украинска армия и очакват да бъдат изпратени в битка много скоро. Те включват представители на групи като якути и буряти от обширния източен сибирски регион на Русия, които твърдят, че искат независимост от Русия и гледат на победата на Украйна във войната като на стъпка към тази цел.

"Ако хората искат да се бият за Украйна, за нашите граници, за разпадането на този руско- съветски режим, защо не?“, пита Батя, техният украински инструктор и командир, журналисти на агенцията, посетили тренировъчната база на "Сибир“.

Украйна рекламира съществуването на батальона на фона на продължаващата близо 21 месеца война. Руските сили, атакуващи близо до град Авдеевка в района на Донецк, понасят "катастрофални загуби“, увери украинският президент Володимир Зеленски в петък.

Миналата седмица Владимир Путин заяви пред репортери, че продължилото месеци контранастъпление на Украйна за възстановяване на окупирани територии се е "провалило напълно“ и че Русия е преминала към "активна отбрана“. "Хиляди руснаци се присъединиха към спорадични протести в градове в цялата страна скоро след началото на войната, въпреки че масова акция по сигурността бързо потисна всяка опозиция срещу войната в страната с население от 143 милиона души. Видни критици на Путин бяха хвърлени в затвора или избягаха от Русия, когато Кремъл отприщи най-жестоката вълна от репресии от десетилетия. Това накара много противници на инвазията да млъкнат, въпреки че проучванията на общественото мнение също показват широка подкрепа за войната сред обикновените руснаци“, коментира агенцията. Украински официални лица заявиха, че очакват да привлекат повече руски граждани, особено от малцинствата в страната, за да се присъединят към войната срещу силите на Москва.

Тези от батальона "Сибир“ са преминали щателни проверки за сигурност, за да се потвърди, че са поддръжници на Украйна, след което са подписали военен договор, приемайки армейски позивни, за да защитят самоличността си.

"Трябва да унищожим кремълския режим“, казва 29-годишен якут с позивна Варган, който признава, че не е имал военен опит, преди да пропътува хиляди километри от сибирския град Иркутск, за да се опита да се присъедини към украинската армия.

Роденият в богатия на диаманти регион Якутия допълва: "Искам Якутия да бъде свободна демократична страна, тя е много богата страна, но хората са толкова бедни. Само държавни служители, които служат на Путин, процъфтяват“. Руснак от Московска област с позивна Ганди разказва, че е напуснал Русия малко след началото на военните действия през февруари 2022 г. и е пътувал до Украйна през Полша, "за да се бори срещу престъпленията, извършени от моята страна“.

Той избира своята позивна, свързана с индийския пацифистки лидер, защото се противопоставя на насилието. Но "имам право да защитавам живота на други хора“, допълва той. "Чувствах, че като руснак съм отговорен за това“, казва 41-годишният мъж, добавяйки, че родителите му и някои други членове на семейството в Русия са поддръжници на Путин.

"Осъзнавам, че може да бъда убит в първата битка, но за мен е много по-страшно да се чувствам съучастник на злото, което идва от моята страна“. Русия е империя, която "трябва да се разпадне“, така че хората в различни части на най-голямата страна в света да могат "сами да определят как да живеят“, заявява на свой ред Мартин, 29-годишен инженер от Москва, който е работил в ИТ сферата преди да дойде в Украйна през лятото. Семейството му няма представа къде е той "заради собствената си безопасност“, казва той.

Всички от 60-членния батальон са доброволци и никой не е набран измежду руски военнопленници, подчерта представител на украинската армия. Военните на Украйна планират да ускорят проверките на миналото, които могат да отнемат до една година, за да насърчат повече руснаци да се присъединят към техните редици, казва още той.

"Удобно е да се работи с тях“, категоричен е Батя, 36-годишният инструктор. "Те са отговорни и тренират добре“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е те тия

    75 30 Отговор
    ще бъдат зачистени яко,рашките много обичат предателите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 любопитен

    54 11 Отговор
    Щооо, с предишният какво стана?
  • 4 Сатана Z

    70 27 Отговор
    Американските собственици на Украинският чернозем от Бляк Рок и Монсанто са предупредили Зеленият фюрер да не използва повече земята за гробищата,а да горят труповете на украинците в крематориуми.Тия на снимката са поредните ходещи мъртъвци,които няма да изкарат и средната продължителност на живота на фронтовата линия от 4 часа за укро смъртниците.

    Коментиран от #54

  • 5 Селянин

    73 22 Отговор
    По забранената нам телевизия показаха как насилствено мобилизирани украинци се предават и встъпват директно във войсковите чадти на Русия.
    И благодарят, че руската артилерия е обстрелвала позициите зад тях, където са биле заградителните отряди на нацистите.

    Коментиран от #14, #38

  • 6 Урюрвкос

    53 20 Отговор
    при загуби 800 души в денонощие всеки войник от този отряд има живот 1,8 минути
  • 7 Не знам защо подминахте факта,

    57 14 Отговор
    че Еленски е назначил за шеф на пресслужбата на армията писател-фантаст. Ето, вече започна да се изявява. Чакам множество други пленяващи въображението творения изпод неговото перо.
  • 8 Тиква

    56 13 Отговор
    Партенки за лека нощ! Деца ли вече ще воюват заради шепа идиоти и наркомани?
  • 9 ИНЖ

    17 36 Отговор
    Много са потиснатите и онеправданите хора в РФ.
  • 10 Феликс Дзерджински

    40 15 Отговор
    60. Предатели и заблудени са два взвода. Е тук БАТАЛЬОН. Да ги наречем дивизия направо.
  • 11 Какъв батальон бе

    42 14 Отговор
    Смешници, това са 60 души, няма и една рота.
  • 12 Много са желаещите

    17 24 Отговор
    Откриват батальон след батальон от руснаци които да се бият срещу други руснаци.
  • 13 Боклук

    50 13 Отговор
    Поредната дезинформация и гнусна пропаганда сервирана от фашистките медии в 404 и България.
    Батальон от 60 човека ? Това дори не е войскова единица ,а поредната измишльотина на центъра за дезинформация в Укрия
  • 14 Феликс Дзерджински

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    Якооо.
  • 15 Гьобелс Йозеф

    32 6 Отговор
    Пак ме удариха у земята тия джур на ля...
    Направо се чувствам като първолак...
  • 16 Руснаците се записват доброволци

    24 23 Отговор
    Украинската армия докато джуджи се чуди от къде да изрови още могилизанти
  • 17 Сиделци

    34 9 Отговор
    Определено са си избрали правилното име, Сибир. Там ще завършат дните си всред природа и лагерни радости.
  • 18 Абе смешници

    32 5 Отговор
    Какъв батальон бе, Това е направо армия бе, това са цели 60 души.
    Неграмотни мисирки, проверете каква е структурата на сухопътните войски по руски образец - едно отделение 10 души един взвод се състои от три отделения, една рота от три с взвода и т.н
    Аз сега кажете каква бойна група са 60 души?
  • 19 Ден

    22 4 Отговор
    Направо повярвах смях !
  • 20 Китай

    12 35 Отговор
    Китайски дипломат разтревожен от руските загуби на фронта от вчера-4311 убити руснака за 7 часа вчера .украинците най-великата нация на земята. Украинците-новите богове, новите титани, съвременните атланти украинците богове и богини унищожават ра-шистите като тахтаби.

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Хаха

    35 8 Отговор
    "Руснак от Московска област с позивна Ганди разказва, че е напуснал Русия малко след началото на военните действия през февруари 2022 г. и е пътувал до Украйна през Полша, "за да се бори срещу престъпленията, извършени от моята страна“."
    Съвсем изтрещяхте от дезинформация! Кой е този "руснак", който желае "разпад" на Русия и се бие срещу.... руската армия!? А нещо въобще не публикувате материали за насилственото събиране на хора, вкл. жени по укро села и градове и пращането им на заколение на фронта! Както и дезертирането на всушанки в редиците на руската армия, щото това не ви е на "дневен ред"!
  • 22 Дано

    5 15 Отговор
    достигне 200 000.

    Коментиран от #26

  • 23 Хаха

    24 2 Отговор

    До коментар #20 от "Китай":

    4311 "убити" руснака за 7 часа... Хайде пък ти - сложи поне 10 в + или - в рамките на "статистическата грешка"!? Сигурно въпросният "китайски дипломат" лично ги е броил!?
  • 24 Здрасти

    20 3 Отговор
    Всеки знае съдбата на предателите.
  • 25 Не е тъй

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Китай":

    43111 СА А ДО УТРЕ ЩЕ СА 431111 ТОЕСТ С ЕДИН ПОВЕЧЕ А ЗА ЯКУТИЯ Е ЯСНО ЩЕ ИМ СЕ НА ТАРИКАТИТЕ ЯКУТСКИ ДИАМАНТИ НА ЦЕНАТА НА АФРИКАНСКИТЕ
  • 26 Може може

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "Дано":

    В СЪНИЩАТА НА ЗЕЛЕНСКИ И УКРОМИСИРИТЕ ОКОЛО НЕГО И В ТВОЙТЕ В ТОВА ЧИСЛО
    МАМИНИ СЛАДКИ КВО ЩЕ ОБЯСНЯВАТЕ НА РОДНИНИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ УКРАИНЦИ В БЛАТАТА НА ДНЕПЪР ЗАРАДИ ЕДНА СНИМКА
    АЙДЕ ДАВАЙ НАТАТЪКА
  • 27 Ванга

    6 21 Отговор
    Ванга. русия ке падне в пепелта на американския атом. Казах. Амин.
  • 28 Иран

    9 19 Отговор
    Иран е обезпокоен от лекотата с която украинската армия унищожават руските войски. 4311 мъртви руснака за няколко часа са изключително тежки загуби за руските сили. Още 1043 руснака са убити тази нощ. В големите руски градове вече отнемат децата на бедните рускини за да изпратят майките на фронта.
  • 29 Артилерист

    21 2 Отговор
    Вчера написах под подобно заблуждаващо съчинение, че е нагла пропаганда и ме изтриха. Съгласен съм, че винаги се намират недоволни, бивши богаташи или контри, но защо не ги питат, преди да ги обявят, че застават на правата страна, дали са съгласни с многогодишното избиване на донбасци от бандеровския нацистки режим в Украйна, инсталиран от американците след кървавия майдански преврат. Когато се опитвате да заблудите хората, колко противен е режима на Путин, напишете два реда какво се случи със законната власт в Украйна през 2014 г., как се нацизираше след това украинското население срещу всичко руско в продължение на 8 години и в същото време в Донбас бяха убити 14 000 рускоезични ХОРА. Тогава писанието ви ще е обективно. А в случая то си обикновена заблуда.
  • 30 Дедо ви....

    18 2 Отговор
    Да бе вЕрваме ви!!!!!Кво стааа у Фащ! The New York Times: „Заставам на страната на Русия“: Про-Путински настроения се разпространяват онлайн в САЩ. След като мариноваха в конспиративни теории отношението на Доналд Тръмп към Русия, някои дискурси за Владимир Путин станаха по-благосклонни в социалните мрежи. В групите в Telegram като The Patriot Voice и във Facebook групите, включително в групата „Тексас за Доналд Тръмп 2020“, участниците критикуваха начина, по който президентът Байдън се справя с конфликта и изразиха подкрепа за Русия, като някои дори казаха, че вярват повече на г-н Путин, отколкото на г-н Байдън.
  • 31 Разказват, че край авдеевка

    13 7 Отговор
    Орките преживяват по-кратко отколкото карай бахмут.
  • 32 Бразилия

    5 14 Отговор
    Бразилия изрази съболезнования за руските загуби през последните 24часа.убитите 5189 руснака за няколко часа вчера поставят под съмнение сигурността на руските ядрени оръжия. Украинците могат скоро да стигнат до тях.
  • 33 Абе чудех се защо руснаците търсят жени

    4 11 Отговор
    За фронта и за оператори на нескопосаните ирански дроновете, пък то каква била работата. То мъже не останали в рассията, сички бягали да се записват доброволци у всу
  • 34 СТРАННИ ХОРА СА РУСНАЦИТЕ

    16 11 Отговор
    В нета има клипове как три ,четири годишни деца започват да ги ВОЕНИЗИРАТ и им промиват главите. Облечени в едни картонени ТАНКОВЕ ,РАКЕТИ ,САМОЛЕТИ и .тн. В нормалните държави децата в детската градина ги обличат като МЕЧЕТА , ЛЪВОВЕ, ТИГРИ ,ПТИЧКИ. А иначе в по големите класове направо ги карат да правят ТАКТИКИ , разглобяване на АК ,устройство на гранати. Е какво да очакваш от такава нация ,СЛЕД ТАКОВА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ. Все някой ги НАПАДА ,УНИЩОЖАВА. Но техния ВОЖД сам ги води към ПРОПАСТА. И какво повече да очакваш от тази ,нация да изобритиш нищо добро ,полезно. Дай му само ВОЙНА и коментарите са излишни!!!!!!!

    Коментиран от #41, #44

  • 35 Унгария

    5 19 Отговор
    Унгария се страхува, че след победата на Украйна над нациска русия, Украйна ще анексира унгарски територии. русия няма капацитет да се бори срещу украинските богове-следва нашият ред.

    Коментиран от #42, #67

  • 36 Р.К.И.

    7 13 Отговор
    Якути и буряти е добре, но най-добре е да отидат германците. Имат да довършват една работа от 1941, но външни сили им попречиха. Сега няма да им пречат.
  • 37 Жална им майка

    13 5 Отговор
    Абеее ако тия на снимката са новите елетни бойци на укрите тооо... жална им майка.

    Коментиран от #39

  • 38 Гражданин

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    Кой се интересува какво показали по забранената телевизия? Това е обработка и пропаганда за руски граждани,тебе какво те засяга??
  • 39 А бе

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Жална им майка":

    За тези добре облечените и добре изглеждащите,които радват Кобзон на концерта му ,какво ще кажеш?
  • 40 пан Тадеуш

    5 1 Отговор
    Името подсказва,към къде са се запътили.А иначе всички мувили по полски.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А бе

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Унгария":

    Следва вшия ред,но не и нашия,другарю!
  • 43 Путяроби ще ходите ли

    8 8 Отговор
    На погребенията-
    В Русия започнаха погребенията на окупаторите, ликвидирани при ударите на украинските военни с ракети ATACMS срещу летищата във временно окупираните Бердянск и Луганск.

    Руските пропагандисти вече публикуваха първите некролози, съобщи Униан.

    В руската Тверска област вече е погребан майор Сергей Короленко. Според руски медии той е загинал на 17 октомври, при удара срещу летището в Бердянск – там той е заемал длъжността старши инженер на авиационна служба 696 от изпитателно-инструкторския хеликоптерен полк 344 към руския Държавен център за бойно приложение и квалификация на летателния състав, под шапката на руското военно министерство
  • 44 Само да попитам !

    8 3 Отговор

    До коментар #34 от "СТРАННИ ХОРА СА РУСНАЦИТЕ":

    Прав си коментарите са излишни! Можеш да дадеш за пример как колективния запад подкрепящ Израел унищожава терористи (конфликта в УКР. е идентичен) в Палестина. Особено опасни са терористите до 6 годишна възраст ... Знаеш ли колко са загинали до момента ?

    Коментиран от #52

  • 45 А бре

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "да обобщим..":

    И с вас така ще направят ,за икономия!

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Военнопрестъпника Путин

    6 9 Отговор
    Това са печенеги и буряти,така наречените днес руснаци,украинския викинг рюрик ги е попиляв от бой, тия азиатци руснаците сега живеят на украинска територия Киевска рус
  • 48 Кондьо танцуващия

    6 8 Отговор
    За 2 години агресия рашистите са още там откъдето започнаха...Донецка област! Е опитаха да сменят "режима в Киев с про руски " както се изразяваха, 67 километровата руска колона тръгна към Киев ,Путя джуджака призова Украинските войници да сложат оръжие и приберат по домовете, рашистката колона стигна до предградията на Киев Буча и Ирпин и там бяха изгорени ...унищожената рашистка военна техника бе километрична

    Коментиран от #50

  • 49 До къде ги докара потен

    8 8 Отговор
    Предпочитат да умрат за Украйна отколкото да живеят в рассия...

    Коментиран от #65

  • 50 Стойко

    5 10 Отговор

    До коментар #48 от "Кондьо танцуващия":

    Когато започна 3 дневната специална военна операция Путин призова Украинските военни да сложат оръжие и приберат по домовете , а "киевския режим в момента да напусне Украйна" , имаше за цел да сложи про руски марионетки като Янукович! Бе си поставил за цел президент да бъде кума му Медведчук! И тръгна към Киев защото Медведчук го бе подвел че ще го посрещнат с цветя! Вместо това украинските военни не само не сложиха оръжие ,но за почти 2 години война пратиха при свети Петър 300 хиляди несретни орки. И миналата година украинците организираха парад в Киев под надслов -" Парада на руската армия в Киев все пак се състоя"...Километрични колони от разбита руска военна техника и пленени рашистки танкове дефилираха в Киев! Путин бе толкова унизен че отказа да размени кума си Медведчук за украинци!
  • 51 да обобщим..

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "А бре":

    Само от икономия..25% от бандерско премина след референдуми към имперята..евала на воаа.
  • 52 Само отговарям

    6 6 Отговор

    До коментар #44 от "Само да попитам !":

    Колкото по дълго продължава войната в Украйна,толкова тя става по силна и толкова по вече отслабва Русия.

    Коментиран от #55, #60, #64

  • 53 Българин

    8 3 Отговор
    Тъпа и тенденциозно написана статия.Не губете времето на хората с такива псевдожурналистически изпразвания.
  • 54 ТЪЙ ТЪЙ

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Много точно го написа ,но то се отнася точно за другата страна.То голямо напредване ,няма що на ВТАРАЯ В МИРЕ. КИЕВ ЗА ТРИ ДНИ ,МЪКА,МЪКА.
  • 55 Баце ЕООД

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Само отговарям":

    Това не е отговор ми лъжа. Като минимум показва течението между ушите ти, което според е мисъл.
  • 56 стоян георгиев

    5 2 Отговор
    Украйна приключи. На всички е ясно.

    Коментиран от #71

  • 57 Ванга

    1 7 Отговор
    русия и иран ще бъдат унищожени от Армения.
  • 58 да обобщим..

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "КАК СТЕ ПУТЯРОБСКИ П*EНДЕЛИ":

    Долу зелен просяк..цел свет му се смее.че даде,след референдум цело море-азовско,барбар с пристанищата на имперята..сега зелен джугач го гледа на картинка.
  • 59 Едно време

    2 1 Отговор
    В училище по български език, на контролните баш такива съчинения писахме. Ние сме били журналисти реално, но не сме знаели
  • 60 Врели некипели

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "Само отговарям":

    Колко силна да е станала след като всичко е в развалини? 3 милиона имат работа ! Мафията пирува по време на гладомор... Гробищата са препълнени и западни корпоративни собственици на земя се възмущават открито, че укр. правителство замърсява собствеността им като разрешава погребения в земята ! Кажи на майките загубили синовете си в тази война, че са станали по силни и държавата им е по силна? Ще ти се изплюят в лицето, защото повечето украйнци мразят Укр. държава която е в момента ...
  • 61 Моряка

    6 2 Отговор
    Тези няма да ги вземат в плен.Повервайте ми.
  • 62 Някой

    3 0 Отговор
    Това са пропагандни имена. Иначе украинците са твърдели, че те са руснаците и преди наричани малоруси. Така че тъй или иначе се бият руснаци с руснаци, освен всякаквите други.
    Никой няма да се бие срещу собствената си страна на външен фронт, без значение на вътрешни конфликти.
  • 63 Джаската

    4 1 Отговор
    60 членен батальон, че това са по малко от два взвода! мизеерници
  • 64 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Само отговарям":

    Та.......ак ли си правиш или си така роден?
  • 65 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "До къде ги докара потен":

    Ще умрат,не се безпокой.
  • 66 И аз се включвам! Къде да се запиша?!

    2 1 Отговор
    Казвам се Александър! Викат ми Миша!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Спешно

    5 1 Отговор
    Снимката е направена при погребение на жертва от ковид.Нищо общо с темата,казаха от Бесарабски фронт.
  • 69 За да има мир!

    2 2 Отговор
    "Сибир" към Сибир!
    Роза Емилова

    Коментиран от #74

  • 70 Адолф

    0 1 Отговор
    Правилно !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Тези има за какво да отмъщават!

    2 4 Отговор
    Ще стане страшно за ушанките!
  • 73 стоян георгиев

    5 1 Отговор
    за да получите пари, можете да пишете всякакви лъжи, защото парите нямат миризма. И това, което е вярно, и това, което той самият е измислил, изтълкувал, подценил или подменил фактите - това са глупости, стига да плащат парите!!! И читателите ще изтърпят всичко!
  • 74 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "За да има мир!":

    Е,много е романтично и поетично,но до Сибир едва ли ще ги конвоират.Толкова транспортни разходи за едни боклуци?
  • 75 Макс

    4 6 Отговор
    Браво ! Все повече млади руснаци започват да осъзнават какво става и застават на правилната страна .
  • 76 РУСНАЦИ ТРЕПАТ РУСНАЦИ

    3 1 Отговор
    Боже и това доживяхме....

    Коментиран от #79, #83

  • 77 А знаете ли

    4 2 Отговор
    Че всички членове на Донецката и Луганската милиция около 20000 личен състав са граждани на украйна на теория но странно защо 60 човека са новина а 20000 неса
  • 78 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Лятната офанзива на украинците, от които мнозина очакваха голям пробив и поражение на руската армия, вече е в миналото, сега руснаците поеха инициативата. В района на Авдеевка те предприеха серия от жестоки атаки и използваха неочаквани тактики.
  • 79 Хахол

    3 4 Отговор

    До коментар #76 от "РУСНАЦИ ТРЕПАТ РУСНАЦИ":

    Не знаете ли, че Брежнев, Хрушчов, Громико и почти цялото висше правителство, както и на ръководни позиции в Русия винаги са били предимно евреи и украинци? Винаги!!!! Ето как руснаците потискаха украинците и евреите, че те заеха най-важните места, най-добрите ръководни позиции навсякъде!!!!
  • 80 Тони

    0 2 Отговор
    Всеки ден те извършват щурмове, чиято цел е да отрежат пътищата, водещи към Авдиевка, или поне да ги овладеят, за да обкръжат напълно града. Нашите защитници държат позициите си при нечовешки условия", оплаква се Антон Коцукон. Още малко и просто няма да има с какво да се защитаваме.
  • 81 да да

    0 1 Отговор
    60 човека...ще имат няколко часа живот..
  • 82 Ха, ха, ха

    1 1 Отговор
    Владимир Путин заяви пред репортери, че Русия е преминала към "активна отбрана“ или с други думи Русия настъпва заднешком. Поредната путинска простотия.
  • 83 Чакай, чакай

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "РУСНАЦИ ТРЕПАТ РУСНАЦИ":

    Още нищо не си видял. Ще видиш, какво става като почнат да се бият помежду си в Русия.
  • 84 цру статийка

    0 0 Отговор
    западна фалшива пропаганда.
Новини по държави: