Отидете към основна версия

1 955 20

Под наем! Киев предлага на чужди търговци половината от газохранилищата си

  • газ-
  • втечнен газ-
  • украйна-
  • денис шмигал-
  • нафтогаз

Най-голямата украинска петролна и газова компания "Нафтогаз" обяви по-рано тази година, че чуждестранни потребители могат да използват над 10 милиарда куб. м свободен обем, основно в западната част на страната далеч от фронтовата линия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е готова да предостави на чуждестранни компании половината от обема на газохранилищата си, възлизащи на 30 милиарда куб. м, заяви премиерът Денис Шмигал, цитиран от Ройтерс, пише БТА. Пред националната телевизия той изтъкна, че обемът, който може да се ползва е между 12 и 15 милиарда куб. м.

Най-голямата украинска петролна и газова компания "Нафтогаз" обяви по-рано тази година, че чуждестранни потребители могат да използват над 10 милиарда куб. м свободен обем, основно в западната част на страната далеч от фронтовата линия.

На бизнес форум в Берлин вчера Шмигал заяви, че чуждестранни търговци вече са натрупали 3 милиарда куб. м газ в украински газохранилища.

Търговци са посочили пред Ройтерс, че са започнали да складират газ в Украйна заради ниските цени и свободния капацитет там, въпреки рисковете от войната.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: