Отидете към основна версия

1 362 18

САЩ изпращат още 300 военнослужещи в Близкия изток

  • израел-
  • сащ-
  • войници-
  • хамас-
  • ивицата газа-
  • иран

Военнослужещите няма да бъдат разполагани в Израел

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ ще изпратят още 300 военнослужещи в Близкия Изток, които ще помагат при обезвреждането на взривни устройства, поддържане на комуникациите и други дейности, съобщи говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Той отбеляза, че военнослужещите няма да бъдат разполагани в Израел. "Предвижда се те да оказват подкрепа в усилията за възпиране и допълнително да укрепят способностите ни за защита", обясни Райдър и допълни, че този месец е имало 27 атаки срещу американски военни части в Ирак и Сирия.

Междувременно израелският съветник по националната сигурност Цахи Ханегби каза днес в телевизионен брифинг, че "не се очертава споразумение" за освобождаването на пленниците в Газа, докато Израел продължава сухопътната си инвазия в анклава, предаде Ройтерс.

Ханегби каза, че нападенията срещу Израел от хусите в Йемен не могат да бъдат толерирани, но отказа да даде информация какъв може да е отговора на Израел в тази ситуация. Той заяви, че египетските болници трябва да служат като алтернатива за лечение на пострадали в Газа, тъй като в болниците в анклава има прекъсвания на електрозахранването, но уточни, че Израел разбира безпокойството на Египет относно притока на палестински бежанци.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 13 гласа.

Свързани новини